czesiek86 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam, moja karta graficzna: http://arest.pl/shop/index.php?inc=produkt...0:&ID=18569 zakupiona tydzień temu, już przed zakupem planowałem wymianę chłodzenia, po kilku dniach użytkowania tylko utwierdziłem się w tym przekonaniu. W związku z tym moje pytania: 1. Jakie najlepiej chłodzenie zastosować? Z tego co wyczytałem proponuje się Arctic Cooling s1 rev2, czy jest jakiś lepszy radiator/zestaw (np. Twin Turbo Pro)? Priorytet to cisza, temperatura w drugiej kolejności. 2. Jeśli zdecyduje się na s1 rev2, to jakie najlepiej wentylatory dokupić i jakie prędkości dobrać? 2x Zephyr 800 obrotów? Raz jeszcze - cisza przede wszystkim. I ostatnie - co prawda wymieniałem już chłodzenie na karcie graficznej, ale dawno temu i była to Geforce 6600GT, więc czy jest coś, na co szczególnie powinienem zwrócić uwagę tym razem? Chłodzenie sekcji zasilania/pamięci/nie dociskanie/dociskanie do rdzenia itp? Jeśli będę sam montował wentylatory, to powinny wdmuchiwać czy wydmuchiwać powietrze na/z karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 S1 + 1 Zephyr 120mm wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...