anorw1200 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Witem! Mam pewien problem... muszę zrobić filtr elektrostatyczny a nie mam zbytnio pojęcia jak to mam zrobić. Czy robił ktoś coś podobnego lub wie jak to zrobić?? Bardzo proszę o w miarę szybko odpowiedź !! Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 głupio to zabrzmi ale dobrym sposobem jest wykorzystanie damskiej rajstopy z lycry dobrze przepuszcza powietrze i odsiewa kurz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anorw1200 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Czytałem o tym ale ja muszę zrobić doświadczenie coś typu dwie blaszki prądownica (wysokie napięcie niskie natężenie) i to ma przyciągać jony. Tylko nie mam pojęcia jak to mam zrobić i na jakiej zasadzie to dokładnie działa Edytowane 4 Lutego 2010 przez anorw1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) nie wiem co Ci mogę napisać, bo raczej co do elektrycznych filtrów powietrza - są głównie stosowane w przemyśle i w małym stopniu w domach. Jak zrobić taki "doświadczalny filtr" średnio pamiętam z zajęć;/ Ale poczytaj cos z tego: http://www.articlesbase.com/wellness-artic...ork-809604.html http://www.engineersedge.com/filtration/el...r_operation.htm A jesli masz możliwość odwiedzenia uczelnianej biblioteki to sprawdź książki "Ochrona powietrza" i temu pokrewne. Jest tego sporo a zazwyczaj są ładne i ciekawe schematy Edytowane 4 Lutego 2010 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anorw1200 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Dzięki linki dość ciekawe. a co do bibliotek to byłem i wypożyczyłem jakieś książki na ten temat. Jakby jednak ktoś widział lub maił pomysł jak to zrobić to piszcie proszę ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...