szym Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam. Sprawa wygląda następująco Skręciłem sobie nowego kompa, ma on zintegrowaną sieciówke na płycie gł AsRock N68-S. Problem polega na tym, że po podłączeniu kabla od internetu i konfiguracji połączenia TCP/IP ( w ten sam sposób jak robiłem to na starym kompie) nie mam internetu. Połączenie lokalne jest ok, wysyła i ściąga pakiety, sieć jest ale Internetu nie ma. Co może być tego przyczyną? Jest możliwość, żeby karta sieciowa w nowym kompie była po prostu zła? Nie chciałbym przekładać karty sieciowej ze starego kompa do nowego ponieważ chciałem mieć neta na obu maszynach. Aha dodam, że na tym samym kablu internet w starym kompie śmiga bez zarzutów. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Wyłącz na chwilę zapory, antywirusy i sprawdź. Sterowniki sieciówki zainstalowałeś ? Adres ip jest stały czy pobierany automatycznie (DHCP) ? W tej sieci może jest router czy po prostu p2p (jeśli p2p, to musisz udostępnić połączenie internetowe drugiemu komputerowi) ? Jeśli router, to posprawdzaj zasady przydzielania ip, zapory, wszelkie blokady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...