Skocz do zawartości
Bonk

Maskarada

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie moze jakas dobra stronke o Maskaradzie gdzie wytlomaczone by bylo jak dziala maskarada tak na chlopski rozum.

Bo mam takie pytanie jezeli mam serwerek podpiety pod neo i dwa kompy to moge na nich uzywac GG niezaleznie? bo niby te kompy na zewnatrz maja ten sam a-dres ( :lol: ) to jak serwer ma wqiedziec do ktorego kompa leci odpowiedz na rozmowe w gg?

Pewnie nie rozumiem jak działa Maskarada

Pewnie to było ale nie moge znaleźć :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bój nic, bedzie działać, u mnie śmiga aż miło.

W dużym skrócie wygląda to tak, że właściwy (wewnętrzny) adres IP) jest schowany wewnątrz pakietu przychodzącego na adres serwera - twój serwer go odczyta i prześle do odpowiedniego kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie moze jakas dobra stronke o Maskaradzie gdzie wytlomaczone by bylo jak dziala maskarada tak na chlopski rozum. 

Bo mam takie pytanie jezeli mam serwerek podpiety pod neo i dwa kompy to moge na nich uzywac GG niezaleznie? bo niby te kompy na zewnatrz maja ten sam a-dres (  :lol:  ) to jak serwer ma wqiedziec do ktorego kompa leci odpowiedz na rozmowe w gg? 

Pewnie nie rozumiem jak działa Maskarada 

Pewnie to było ale nie moge znaleźć  :oops:

Spokojnie GG bedzie dzialac sobie niezaleznie. Mozna odpalic dwa GG nawet na jednym kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi