Skocz do zawartości
Zajcewik

Problemy Z Kopiowaniem...

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam mały problem z systemem otóż gdy kopiuję albo naciskam prawy przycisk myszy Wyślij do> wtedy mi się wiesza okienko i muszę wejść do Menadżera Zadań i zamknąć aplikację, bardzo to denerwuje gdy coś muszę przekopiować to muszę używać programu Total Commander.

Moje dane laptopa i systemu:

Intel Core T7100 1.86Ghz

1536MB DDR2 Ram

Intel X3100

Intel Gma965 Chipset Family

Windows XP Service Pack 3

Dodam że już formatowałem komputer i to nie pomogło <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie musisz zamykać - wystarczy poczekać trochę dłużej.

2. Zapewne to wina Antywirusa lub jakiegoś urządzenia/napędu podłączonego do kompa.

3. Pokaż screen z "Mój komputer" oraz z zawartości katalogu "c:\Documents and Settings\User\SendTo\", gdzie User to nazwa Twojego konta w Windows.

4. Doczytałem posta. Daj log z HijackThis - tam jest lista dodatkowych uchwytów menu podręcznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie mam podłączonego do laptopa poza myszką, słuchawkami i kablem od zasilania, wcześniej tego problemu nie miałem...

Ad 1

Tak zauważyłem że trzeba dłużej poczekać lecz... chciałem wrzucić screena o którego prosiłeś, ale wtedy mi zawiesza się przeglądarka (brak odpowiedzi) i muszę wyłączyć ją...

Ad 4

Wytłumaczysz bardziej ? :oops: Tak program ściągnę, ale mała instrukcja by się przydała również. Dobra poradziłem sobie o to log:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 17:47:07, on 2010-02-05

Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16640)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\hpqwmiex.exe

C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe

C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe

C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe

C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc.exe

C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWAMain.exe

C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE

C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\HpqToaster.exe

F:\Sterowniki\sp32628.exe

F:\Steam\steam.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\WINDOWS\explorer.exe

C:\Program Files\WapSter\WapSter AQQ\AQQ.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =

R3 - Default URLSearchHook is missing

O4 - HKLM\..\Run: [igfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe

O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe

O4 - HKLM\..\Run: [hpWirelessAssistant] %ProgramFiles%\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWAMain.exe

O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE

O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] C:\PROGRA~1\WapSter\WAPSTE~1\AQQ.exe

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'USŁUGA LOKALNA')

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'USŁUGA LOKALNA')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'USŁUGA SIECIOWA')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'Default user')

O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O23 - Service: hpqwmiex - Hewlett-Packard Development Company, L.P. - C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\hpqwmiex.exe

--

End of file - 3215 bytes

Edytowane przez Zajcewik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Sprzątałeś czymś w systemie?

2. Czemu instalator sterowników HP jest włączony? Dokończ instalację.

3. Start->Uruchom:

regsvr32  /i shell32.dll

4. Mój komputer->prawy myszy->Zarządzaj

Na samym dole: Usługi i aplikacje->Usługi

Znajdź Windows Image Acquisition (WIA)->prawy myszy->Zatrzymaj (jeśli jest uruchomiona)

Jak żadne z powyższych nie pomoże, to pobierz program Autoruns. Rozpakuj i uruchom. W menu programu wybierz Options->Hide Microsoft and Windows Entries, potem File->Refresh. Następnie przejdź na zakładkę Explorer i zrób screena z zawartości. Dwa poprzednie screeny nie są potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie bym ci zrobił screena ale mówię znowu to się na mnie uwzięło... zrobię screena wejdę na dowolny serwer gdzie mogę wrzucić plik wybieram Moje Dokumenty>Moje Obrazy i zwiech przeglądarki :( A formatować 3 raz komputera nie zamierzam... :s

Btw. przy wpisywaniu regsvr32 w Uruchom pisało że nie ma bibliotek czy coś w tym stylu :P

Edytowane przez Zajcewik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisz screen na dysku C (lub dowolnym innym). Następnie zamiast wciskać [Przeglądaj] lub [browse], to wpisz na stronce adres obrazka na dysku - np:

C:\obrazek.jpg
Wtedy wciśnij [upload] czy co tam na stronce jest.

Edit:

Start->Uruchom:

sfc /scannow
Może poprosić o płytę z XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czysto. Ale widzę co innego - MX7. Co Cię skusiło? Po instalacji systemu wszystko działało normalnie?

SFC i naprawa z płyty oraz przywracanie systemu zapewne nie działa, bo ich nie ma.

Pobierz Dial-a-fix i uruchom.

Zaznacz wszystkie opcje i ramce "Registration center" i wciśnij [GO].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-MX7, używam okrojonego systemu ale z oryginalnym kluczem, bo zmieniam go zawsze :) sprawdzę to co mówisz i edytuje posta w razie co.

Zawiesza się na Registering shmedia.dll (...)

Edytowane przez Zajcewik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż zawartość:

C:\Documents and settings\Zajcewik\SendTo

Co z SFC?

Po pierwszej instalacji MX7 wszystko działało OK? Jeśli nie, to nie wiem o czym my tu jeszcze gadamy. Postaw normalnego XP i zapoznaj się z tematem optymalizacji. Ktoś popełnił błąd przy krojeniu i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwszej instalacji było wszystko ok i jak najbardziej git. Normalnego XP nie dam rady postawić bo jakieś wredne sterownik SATA muszę ściągać dogrywać, po prostu nie chce mi się w to bawić.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi