Zajcewik Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Cześć, mam mały problem z systemem otóż gdy kopiuję albo naciskam prawy przycisk myszy Wyślij do> wtedy mi się wiesza okienko i muszę wejść do Menadżera Zadań i zamknąć aplikację, bardzo to denerwuje gdy coś muszę przekopiować to muszę używać programu Total Commander. Moje dane laptopa i systemu: Intel Core T7100 1.86Ghz 1536MB DDR2 Ram Intel X3100 Intel Gma965 Chipset Family Windows XP Service Pack 3 Dodam że już formatowałem komputer i to nie pomogło <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 1. Nie musisz zamykać - wystarczy poczekać trochę dłużej. 2. Zapewne to wina Antywirusa lub jakiegoś urządzenia/napędu podłączonego do kompa. 3. Pokaż screen z "Mój komputer" oraz z zawartości katalogu "c:\Documents and Settings\User\SendTo\", gdzie User to nazwa Twojego konta w Windows. 4. Doczytałem posta. Daj log z HijackThis - tam jest lista dodatkowych uchwytów menu podręcznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) Nic nie mam podłączonego do laptopa poza myszką, słuchawkami i kablem od zasilania, wcześniej tego problemu nie miałem... Ad 1 Tak zauważyłem że trzeba dłużej poczekać lecz... chciałem wrzucić screena o którego prosiłeś, ale wtedy mi zawiesza się przeglądarka (brak odpowiedzi) i muszę wyłączyć ją... Ad 4 Wytłumaczysz bardziej ? :oops: Tak program ściągnę, ale mała instrukcja by się przydała również. Dobra poradziłem sobie o to log: Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2 Scan saved at 17:47:07, on 2010-02-05 Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16640) Boot mode: Normal Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\hpqwmiex.exe C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc.exe C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWAMain.exe C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\HpqToaster.exe F:\Sterowniki\sp32628.exe F:\Steam\steam.exe C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe C:\WINDOWS\explorer.exe C:\Program Files\WapSter\WapSter AQQ\AQQ.exe C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = R3 - Default URLSearchHook is missing O4 - HKLM\..\Run: [igfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe O4 - HKLM\..\Run: [hpWirelessAssistant] %ProgramFiles%\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWAMain.exe O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] C:\PROGRA~1\WapSter\WAPSTE~1\AQQ.exe O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'USŁUGA LOKALNA') O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'USŁUGA LOKALNA') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'USŁUGA SIECIOWA') O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'SYSTEM') O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'Default user') O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe O23 - Service: hpqwmiex - Hewlett-Packard Development Company, L.P. - C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\hpqwmiex.exe -- End of file - 3215 bytes Edytowane 5 Lutego 2010 przez Zajcewik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 1. Sprzątałeś czymś w systemie? 2. Czemu instalator sterowników HP jest włączony? Dokończ instalację. 3. Start->Uruchom: regsvr32 /i shell32.dll 4. Mój komputer->prawy myszy->Zarządzaj Na samym dole: Usługi i aplikacje->Usługi Znajdź Windows Image Acquisition (WIA)->prawy myszy->Zatrzymaj (jeśli jest uruchomiona) Jak żadne z powyższych nie pomoże, to pobierz program Autoruns. Rozpakuj i uruchom. W menu programu wybierz Options->Hide Microsoft and Windows Entries, potem File->Refresh. Następnie przejdź na zakładkę Explorer i zrób screena z zawartości. Dwa poprzednie screeny nie są potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) Chętnie bym ci zrobił screena ale mówię znowu to się na mnie uwzięło... zrobię screena wejdę na dowolny serwer gdzie mogę wrzucić plik wybieram Moje Dokumenty>Moje Obrazy i zwiech przeglądarki :( A formatować 3 raz komputera nie zamierzam... :s Btw. przy wpisywaniu regsvr32 w Uruchom pisało że nie ma bibliotek czy coś w tym stylu :P Edytowane 5 Lutego 2010 przez Zajcewik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Zapisz screen na dysku C (lub dowolnym innym). Następnie zamiast wciskać [Przeglądaj] lub [browse], to wpisz na stronce adres obrazka na dysku - np: C:\obrazek.jpgWtedy wciśnij [upload] czy co tam na stronce jest. Edit: Start->Uruchom: sfc /scannowMoże poprosić o płytę z XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Udało się: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Czysto. Ale widzę co innego - MX7. Co Cię skusiło? Po instalacji systemu wszystko działało normalnie? SFC i naprawa z płyty oraz przywracanie systemu zapewne nie działa, bo ich nie ma. Pobierz Dial-a-fix i uruchom. Zaznacz wszystkie opcje i ramce "Registration center" i wciśnij [GO]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) -MX7, używam okrojonego systemu ale z oryginalnym kluczem, bo zmieniam go zawsze :) sprawdzę to co mówisz i edytuje posta w razie co. Zawiesza się na Registering shmedia.dll (...) Edytowane 5 Lutego 2010 przez Zajcewik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Pokaż zawartość: C:\Documents and settings\Zajcewik\SendTo Co z SFC? Po pierwszej instalacji MX7 wszystko działało OK? Jeśli nie, to nie wiem o czym my tu jeszcze gadamy. Postaw normalnego XP i zapoznaj się z tematem optymalizacji. Ktoś popełnił błąd przy krojeniu i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Po pierwszej instalacji było wszystko ok i jak najbardziej git. Normalnego XP nie dam rady postawić bo jakieś wredne sterownik SATA muszę ściągać dogrywać, po prostu nie chce mi się w to bawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 A przed instalacją Xfire było ok? Spróbuj go odinstalować. Daj log z OTL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Ahh, odechciało mi się już szukać, i tak przerzucam się na Win7 bo jutro jadę kupić wersję Home Premium więc dam sobie spokój... ale format spróbuję jutro zrobić i zobaczymy rezultaty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...