Skocz do zawartości
Carolco

Gigabyte Ga-ma770-ud3 Vs Asus M4a77

Rekomendowane odpowiedzi

Obydwie płyty są w podobnej cenie, asus kusi mnie systemami oszczędności energii, nie wiem co wybrać, zna ktoś może te modele i mógłby coś o nich napisać z własnego doświadczenia? Jak według Was te dwie płyty wychodzą w kwestiach:

1. Stabilność

2. OC

3. Oszczędność energii

4. Dźwięk

Bardzo proszę o pomoc w wyborze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie, na razie podstawy szukam, chcę żłożyć niedrogi komputer do internetu, odrobinę do starszych sieciówek, zastanawiam sięteż nad LCD czy w moim przypadku kiedy gram sporadycznie to opłaca sięinwestować w 22 albo 24cale? - może 19 cali wystarczy?

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze oplaca sie w ogole inwestowac w LCD. Inny komfort pracy w porownaniu ze starymi crtkami. W dodatku zajmuja mnie miejsca i ponoc ciagna mniej pradu ale to roznie bywa. Wg mnie czym wiekszy tym lepszy, jednak na LCD najlepiej pracuje sie , gra w natywnej rozdzilczosci czyli maksymalnej. Oczywiscie ogladanie filmow czy granie w 1650x1080 jest o wiele przyjemniejsze, ale do tego tez potrzeba dobrej karty z 512 badz 1gb ramu. Na pewno bardziej przyszlosciowym zakupem bedzie conajmniej 22 cale. Zawsze mozna kupic lepsza karte i pograc sobie w nowsze gry w wyzszej rozdzielczosci, a i na nizszych tez nie bedzie jakiegos wielkiego zalamania jakosci. Ja teraz dzialam na iiyamie z natywna 1650x1080 i zdaza mi sie zagrac w csa w 1024x768. Tylko pamietaj zwracaj uwage na natywna rozdzielczosc i bierz pod uwage czy panorama czy klasyczne proporcje. Na panoramie masz rozciagniety obraz jezeli pracujesz ponizej natywnej w proporcjach 4:3 ale sa na rynku monitory gdzie mozesz ustawic klasyczne proporcje ale masz wtedy po bokach 2 czarne pasy. Gdybym ja teraz kupowal monitor bralbym jakas 22 z fullhd 1920x1080 ale na tym monitorze to gra ponizej 1280x1024 to pewnie bedzie mordega. Dlatego proponuje 20-22 cale w 1650x1080. Jezeli grasz sporadycznie tylko w stare sieciowki to bierz 19 cali - chociaz 19 teraz maja 1400x900 natywna:P wiec moze bierze jednak 22 panorame:P Komfort buszowania po internecie tez jest inny w 1650x1080 niz w 1024x768. Jak popracujesz na takim monitorku to juz nigdy nie bedziesz chcial schodzic na nizsza .

Edytowane przez Krydor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi