Skocz do zawartości
amd79

Wodowanie Kompa Amd79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój komp ma już z rok, ale chciałbym go bardziej podkrecić, by było chłodniej jak i ciszej.

Wiem, że kilka podobnych na forum tematów już było, ale jakoś sobie nie moge poradzić w skonfigurowaniu i czy nic nie bedzie przeszkadzać.

Prosiłbym o doradzenie mi co kupić.

Mój komp to:

Core 2 Quad Q9550***DFI LanParty DK X48- T2RS***NZXT Tempest Crafted Series Black ***Thermaltake V1***Tagan BZ PipeRock Series 800W***Corsair Twin2X DDR2 2x 2GB 800MHz***Radeon 2xCF 4850 512MB 2xDVI***Accelero Twin Turbo***SB LIVE 5.1 SB0220***Samasung F1 640GB***22" LG Flatron W2252TQ***LG GH22NS50 SAta***net 5 Mb/s.***Brother DCP-585cw***A4Tech Xgame G800***A4TECH x-750BF.

Oto buda i środek mojego kompa.

1.post-159556-1265391324_thumb.jpg

2.post-159556-1265391270_thumb.jpg

Co chciałbym zwodować:

Etap1

CPu blok na procesor jak i NB na mostek północny.

Czy zdejmując chłodzenie z płyty chłodzace nb i układy zasilania i w ich miejsce oczywiscie blok tylko na nb.

Czy na układy zasilania do mojej płyty beda pasować http://www.angela.pl/k724,chlodzenie-powie...nie-mosfet.html z tej strony radiatory?

Gdyż bloki na układy zasilania http://www.angela.pl/p4906,ek-water-blocks...fet-dfi-dk.html razy 2 wychodzi sporo kasy.

Etap2

Wodowanie oprócz cpu,nb takze 2xgpu plus reszta elementów.

Teraz warto jakie króćce brac zwykłe tzn wpychane w waz i zacisniete opaska, czy króćce z nakretka dociskajace waz sorry ale nie umiem odpowiednio nazywac te elementy.

Chłodzenie nowe , zadne allegro - tanio i wydajnie.

Edytowane przez amd79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi