Gość Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Mam jak to wy nazywacie "szajsunga" 40 GB Na nie podkreconum mam 23 stopnie a na max o/c mam 44 dziwne. Ale udalo mi sie zmienic to dodawajac zrobiony przezemnie "HDD Kuler" z 44 na 32 a z 23 na 19. Dobre wyniki? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Mam jak to wy nazywacie "szajsunga" 40 GB Na nie podkreconum mam 23 stopnie a na max o/c mam 44 dziwne. Ale udalo mi sie zmienic to dodawajac zrobiony przezemnie "HDD Kuler" z 44 na 32 a z 23 na 19. Dobre wyniki? :twisted: Dla mnie dobre :D , ja mam na swojej B IV podczas kopiowania z wylaczonym coolerkiem pod zasilaczem 44`C a z wlaczonym 39`C a normalnie jak sie sciaga z DC to 42`C z wylaczonym i 37 z wlaczonym , bez dodatkowych wiatraczków na HDDq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 moj IBM oscyluje wokolo 37 normal - 41 stopni przy defragmetacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Moj Seagate 6.4 GB nie wydziela ani stopnia ciepła, no moze tam troszeczke ale tak ogulnie to zimny "trup" 8) ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 kup sobie dysk 1,2 gb i nie masz problemu z temperaturą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Musze Was zmartwic koledzy o kolezanki! Mam w obudowie dwa twardziele. Pierwszy to IBM 46Gb 7200RPM z wadliwej serii, ktora chodzi tylko w trybie PIO. Bez chlodzenia grzeje sie on przepotwornie i powstaja na nim wirtualne bad sectory, ktore po schlodzeniu same znikaja. Ma to juz rok i nabawil sie niestety prawdziwych badow. Drugim pacjentem jest nowy Maxtor 40Gb tez 7200RPM. Ten juz dziala dobrze i o dziwo grzeje sie znacznie mniej od poprzedniego. A teraz najlepsze. Zdjalem sobie bok obudowy i przyczepilem tam wiatrak 12x12x38... na sznurkach. Lata to sobie na 12V i chlodzi mi dwa dyski, nagrywarke i DVD. Dyski sa zimne przez caly czas, podobnie jak nagrywana w CD-RW plyta. Inna sprawa to halas, ktory staje sie powoli nie do zniesienia :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 flowerman: pewnie ze dobrze, lepsze to niz nic :lol: Moja baracuda ma okolo 40 stopni albo i wiecej jak dluzej pochodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Mam jak to wy nazywacie "szajsunga" 40 GB Na nie podkreconum mam 23 stopnie a na max o/c mam 44 dziwne. Ale udalo mi sie zmienic to dodawajac zrobiony przezemnie "HDD Kuler" z 44 na 32 a z 23 na 19. Dobre wyniki? :twisted: Nie wiem jaka jest max. temp dla Samsunga, ale w instrukcji do BIV mam napisane że max. temp pracy to 69C, a max. dobowa zmiana temp. to 20C. Ja u siebie zaraz po włączeniu mam 24C a po kilku godzinach ok. 40C. Czyli w normie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 mam dwa dyski podłączone i na BIV 40GB mam ok 34 :twisted: stopnie przy pełnym obciążeniu; chłodzenie - mały fan na sznurkach chłodzi obydwa dyski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Jak sprawdzacie temperature dysku :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ja mam np technologie SMART wiesz c to znaczy? I sam sobie mierz temperature :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ja mam np technologie SMART wiesz c to znaczy? I sam sobie mierz temperature :P No ja nie mam takiego bajeru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Jak sprawdzacie temperature dysku :?: :?: Program SpeedFan odczyt ze SMART, chociaz nie kazdy dysk ze SMART ma ta mozliwosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 No ja nie mam takiego bajeru.A jaki masz dysk - wiekszosc nowych jest w to uposazona. ja mam 39 C max bez zadnego chlodzenia dysk seagate U6 30 GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 skad ściągnąć SpeedFan? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 wiecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 wiecie? z tad mozesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ja obecnie mam tylko dysk Maxtora posiadający 243 mb pojemności (nie pomyliłem, się... słownie magabajtów) i on się WCALE nie grzeje! :lol: (inna sprawa, że pozostaje mi na nim po zainstalowaniu winshita98 całe 40 mb wolnego :P ) P.S. Mógłby ktoś jednak odpowiedzieć na mój post pt "dysk, ale jaki? :-/" bo serio nie mam pojecia czym zastąpić mojego wysłużonego maxtora którego mam jeszcze z 368DX-40 Mhz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ja obecnie mam tylko dysk Maxtora posiadający 243 mb pojemności (nie pomyliłem, się... słownie magabajtów) i on się WCALE nie grzeje! :lol: (inna sprawa, że pozostaje mi na nim po zainstalowaniu winshita98 całe 40 mb wolnego :P ) P.S. Mógłby ktoś jednak odpowiedzieć na mój post pt "dysk, ale jaki? :-/" bo serio nie mam pojecia czym zastąpić mojego wysłużonego maxtora którego mam jeszcze z 368DX-40 Mhz :) IMHO Barracuda IV , cichy i wcale sie tak nie grzeje, srednio 35*C, czasem nawet 38*C , bez coolera HDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Ja obecnie mam tylko dysk Maxtora posiadający 243 mb pojemności (nie pomyliłem, się... słownie magabajtów) i on się WCALE nie grzeje! :lol: (inna sprawa, że pozostaje mi na nim po zainstalowaniu winshita98 całe 40 mb wolnego :P ) P.S. Mógłby ktoś jednak odpowiedzieć na mój post pt "dysk, ale jaki? :-/" bo serio nie mam pojecia czym zastąpić mojego wysłużonego maxtora którego mam jeszcze z 368DX-40 Mhz :) no nie wiem ... ale ja na twoim miejscu bym go zastapił maxtorem ... wyglada mi na to ze z poprzedniego modelu jestes zadowolony ( inaczej bys sie nie chwalil ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 I tu masz rację, miałem w sumie 5 dysków. Ten był moim pierwszym (i jedynym Maxtora) i z niego jestem najbardziej zadowolony :) Niegdy nie był szybki, ale nigdy nie zawiódł :) Problem tylko w tym, że wszyscy mi mówią że Maxtory są wolne :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 I tu masz rację, miałem w sumie 5 dysków. Ten był moim pierwszym (i jedynym Maxtora) i z niego jestem najbardziej zadowolony :) Niegdy nie był szybki, ale nigdy nie zawiódł :) Problem tylko w tym, że wszyscy mi mówią że Maxtory są wolne :-/ Jedyne dyski na rynku ATA133 ... we wszystkich testach przy porownywaniu ich do B4 stoi " BIV ATA 100 dorownuje szybkoscia Maxtorowi ATA 133 ... a to chyba nie znaczy ze sa wolne :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Dzięki za radę :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...