Skocz do zawartości
Malefic

Canon Pixma Mp550

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych Państwa

Od pewnego czasu nachodzi mnie chęć by uwolnić się wreszcie od punktów "ksero" na mieście. Postanowiłem więc zaopatrzyć się w urządzenie wielofunkcyjne i moją uwagę przykuł owy Canon.

Przepraszam jeśli cokolwiek z tego, co napiszę, już zostało tutaj napisane. Troszkę czytałem na temat (również na tym forum), ale nadal miałbym parę pytań odnośnie tego produktu. Może wypunktuję, będzie bardziej przejrzyście:

1. Czy na zamiennikach drukowane dokumenty (tekst, tabele, wykresy, rysunki z AutoCAD-a) będą równie dobrej jakości, co na oryginałach? Na zdjęciach mi nie zależy...

2. Jeśli zamienniki, to jakie? Czy te będą dobre? http://www.allegro.pl/item905207124_canon_...sze_30_szt.html

I czy napełnianie faktycznie wygląda tak banalnie, jak za starych czasów i jak piszą w aukcji?

3. Czy można dowolnie zmieniać markę atramentów po ich opróżnieniu? Czytałem gdzieś, że się tego nie zaleca.

4. Czy program do rozpoznawania tekstu (jakikolwiek) będzie działał tak, jak powinien, (czy jakość będzie wystarczająca)?

5. Przy założeniu takiego samego budżetu, czy zakup tego urządzenia będzie lepszy, niż zakup drukarki i skanera osobno?

6. Po jakim czasie nieużywalności można się spodziewać zaschnięcia dyszy?

7. Czy drukując wyłącznie czarny tekst, nie dojdzie do zaschnięcia kolorowych atramentów?

8. Czy drukarka czyści się automatycznie, czy pozostawia tę czynność użytkownikowi? Nie chcę by robiła to nadgorliwie często, marnując atrament.

Jestem studentem, nie drukuję dużo. Powiedzmy, że 60 stron miesięcznie. Zależy mi jednak na niskich kosztach eksploatacji (zamienniki). Chciałbym mieć też pełną możliwość edycji zeskanowanych tekstów w wordzie. 350 zł to moje maksimum na dzień dzisiejszy.

Jeśli nie ten Canon, to co?

z góry dziękuję i pozdrawiam

Edytowane przez Malefic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam drukarkę Canon mp 520 i powiem warta uwagi. Zamienniki możesz kupić na allegro za grosze tylko trzeba by zainwestować w reseter. Moznarowniez zamemu napelniac. Skaner ładnie skanuje dla studenta w sam raz.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi