szczepoxx Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Witajcie :) Mam lapka takiego co w tytule ... kupilem 2 tyg. temu uzywanego ... mnie wystarcza :) .. z przodu ma dwa duze przyciski do WiFi oraz do Blutetooth ... WiFi dziala jak szalone ... natomiast bluetooth'a nie ma ... guzik jest ... duzy na dodatek ... bluetooth nie ma ... kupiłem w ciemno wewnętrzny modul bluetooth za 15zl wiec to nie sa niewiadomo jakie koszta. Po kilku godzinach rozkrecilem lapka tak, ze trzymalem plyte głowna w rekach :) ... niestety wejscia na wtyczke od BT brak :( ... tzn. ja kupilem z wtyczka ... moze na płycie sa poprostu miejsca gdzie mozna przylutowac BT ?? Mam sprzet, umiejetnosci aby to uczynic ... ale nie mam pojecia gdzie :( ... Piszę tutaj bo jestesm zdesperowany, gdyz juz kilka dni szukam jakiego kolwiek zrodla informacji na ten temat ... Bylbym dźwięczny za poinstrułowanie gdzie znajduje sie to niefortunne miejsce na plycie glownej lapka :) Tak wyglada modul BT oraz guzik do BT (lewy) Pozdrawiam :) Poza wygladem naprawde lapek sprawuje sie swietnie i wydawanie 2k zl na jakis notebook do internetu lub filmow to IMO strata pieniedzy :) ... Edytowane 6 Lutego 2010 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 A czy ten moduł BT jest aby na pewno do tego konkretnego modelu ACeRa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Tak bynajmniej zapewnial sprzedawca ... bylo wylistowanych kilka modeli miedzy ktorymi znajdowal sie ten posiadany przeze mnie ... tak wiec na pale nie kupowalem ;) Poczytalem tez, ze niekoniecznie musi byc gniazdo na plycie ... rownie dobrze moze byc tylko zaznaczone miejsce + jakies styki ... i powinno byc to oznaczone BT1 albo jakos kojarzaco sie z Bluetooth :) Czekam mnie ponownie otwarcie Acera co do najprostszych rzeczy nie nalezy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Według mnie jeśli jest przycisk do BT to BT powinien być :| ale to acer więc nic mnie nie zdziwi. Patrzyłeś czy czasami nie brakuje Ci sterownika albo nie jest on wyłączony w systemie ? W większości notebooków dla wygody inżynierów gniazdo BT jest usytuowane skrajnie z lewej bądź prawej strony mobo. Edytowane 6 Lutego 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Wszystko sprawdzalem :) ... Akurat te modele nie maja BT choc "guzik" jest .... Ktos napisla na tym forum recke tego lapka i tez nie wspominal o BT :) Miejsca w obudowie jest dosc ... przewod polaczeniowy tez dlugi ... sam bluetoot ma moze z 2 x 1 x 0.5 cm ... UDA SIE !! :P Jak cos to opisze cala akcje oraz czy jest to trudne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Poszukaj instrukcji serwisowej - powinno być tam pokazane co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Według mnie jeśli jest przycisk do BT to BT powinien być :| ale to acer więc nic mnie nie zdziwi. Patrzyłeś czy czasami nie brakuje Ci sterownika albo nie jest on wyłączony w systemie ? W większości notebooków dla wygody inżynierów gniazdo BT jest usytuowane skrajnie z lewej bądź prawej strony mobo. Wszystko sprawdzalem :) ... Akurat te modele nie maja BT choc "guzik" jest .... Ktos napisla na tym forum recke tego lapka i tez nie wspominal o BT :) Miejsca w obudowie jest dosc ... przewod polaczeniowy tez dlugi ... sam bluetoot ma moze z 2 x 1 x 0.5 cm ... UDA SIE !! :P Jak cos to opisze cala akcje oraz czy jest to trudne :) To tak do końca nie jest... Sam miłem TM4002WLMi i BT nie było, a przycisk był... www.eserviceinfo.com Szukaj manuala serwisowego i działaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Panowie czytajcie manuale ... to sie dowiece ze BT w acerach to OPCJA.. To ze jest przycisk nic nie znaczy.... Gdyby kazdy z was był producentem lapsa to tez mielibyscie 2 matryce do tłoczenia obudów z BT i bez ? chyba nie ... I przyjmijmy ze zapragnelismy BT wewnetrznego... a nasz kadłub nie ma przycisku... OOPS.. Jesli ktos potrzebuje BT to sobie dokupuje ( po co obciazac klienta czymś czego nigdy nie wykorzysta ? ) Edytowane 6 Lutego 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 No ale moj kadłub ma przycisk ... ja mysle ze plyty laptopow sa raczej te same jesli sa z tej samej serii lub podobnej ... wiec skoro np Acer 4101 nie ma a np. 4120 ma to byc moze plyta pozostala ta sama, obudowa ta sama ale brakuje modulu BT :) Tzn ... tak tylko ja o tym wsyzstkim mysle ... dlatego moge sie jedynie domyslac czy miejsce na podlaczenie BT jest czy nie. Ja sobie dokupilem wewnetrzny bo noz widelec bedzie dzialal i port usb na stale wolny :) wiem ze 15zl to mozna przeliczac na inne dobra ... ale to nie o to chodzi :) ... Dzieki SpiderMANie za linka :) juz patrze co tam jest ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 No ale moj kadłub ma przycisk ... ja mysle ze plyty laptopow sa raczej te same jesli sa z tej samej serii lub podobnej ... wiec skoro np Acer 4101 nie ma a np. 4120 ma to byc moze plyta pozostala ta sama, obudowa ta sama ale brakuje modulu BT :) Tzn ... tak tylko ja o tym wsyzstkim mysle ... dlatego moge sie jedynie domyslac czy miejsce na podlaczenie BT jest czy nie. Ja sobie dokupilem wewnetrzny bo noz widelec bedzie dzialal i port usb na stale wolny :) wiem ze 15zl to mozna przeliczac na inne dobra ... ale to nie o to chodzi :) ... Dzieki SpiderMANie za linka :) juz patrze co tam jest ... Mój TM4002WLMi teżmiał przycisk... a BT nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) No wiem :) Pisaleś :) ... ... ale ja tylko chce się dowiedzieć czy na płycie głównej jest jakies miejsce przeznaczone do podlaczenia modulu bluetooth :) Tzn. zle ... nie do podlaczenia ale do podczepienia, domontowania zeby dzialal tak jak w laptopach z wbudowanym BT, ktory mozna uruchomic za pomoca tego duzego przycisku ... EDIT: Wyslalem maila do ACERa ... wczoraj ... dzisiaj odpowiedz: Szanowny Panie, jeżeli notebook posiada przycisk, to jest możliwość montażu wewnątrz modułu Bluetooth. Montowany jest on przy płycie głównej, łączony z nią za pomocą kabelka. Niestety nie możemy Panu przekazać dokładnych informacji o montażu, gdyż jest to część serwisowego know-how. Z poważaniem, Michal Florczyk Call Center Agent Acer Czech Republic s.r.o CTPark Brno Turanka 110 627 00 Brno-Slatina Czech Republic Tel: 0 801 080650 022 471 07 77 Fax: +420 531 027 680 http://www.acer.pl Z poważaniem Centrum Serwisowe Acer Czyli pozostaje mi rozkręcenie lapka i szukanie :P Edytowane 8 Lutego 2010 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...