Quarion_Blass Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Włożyłem ostatnio dysk Fujitsu 10GB do starego komputera. Podzieliłem go wcześniej na moim normalnym komputerze bootowalną wersją Partition Magic, na 3 partycje po 3GB. Niestety windows 98 na starym komputerze widzi tylko jedną partycję 3GB. Wiecie może co jest tego przyczyną? Komputer to: płyta główna - Acorp 5ALI61, Pentium 133MHz, 64mb ram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Najbliższy limit to 8GB, więc druga powinna być. Jaki typ partycji i jaki format plików? Win98 nie obsługuje więcej niż jednej podstawowej i nie obsługuje NTFS. Zapewne zrobiłeś 3 podstawowe i stąd problem. Musisz za obok partycji podstawowej zrobić rozszerzoną i dopiero na niej 2 dyski logiczne po 3GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarion_Blass Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Podzielone mam właśnie tak jak piszesz. Jest jedna podstawowa i dwie logiczne. Wszystkie FAT32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Hmm... Jak się tak zastanowić, to limit 8GB by się zgadzał. Nie widzi 9GB, więc nie widzi końca partycji rozszerzonej. Jeśli to jest Win98SE, to ograniczeniem jest zapewne płyta i ciężko będzie coś z tym zrobić. Wystartuj komputer z płyty/dyskietki z W98 i użyj programu fdisk tam zawartego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...