Skocz do zawartości
wonsik

Potrzebuje rady, JIUHB, Twinmos, Epox 8RDA

Rekomendowane odpowiedzi

:?: Mam mozliwosc kupna procka, pamiatek i plyty gl. :?:

1. prcek

1700+ - JIUHB, DLT3C za ok 290 zl

2. pamiatki

256mb ddr400 z Twinmosa za 185zł, podobno chodzą w dualu na 416mhz czy to duzo czy malo?, wydaje mi sie ze malo bo na forum ktos pisal o pamiatkach 333@400 a tu 400@416

3. plyta gl.

epox 8rda na c2, chce za nia 440 zl

A o rade pytam bo chce wiedziec o co jeszcze zapytac kolesia a was czy ceny so w miare przystepne, jesli chodzi o pamiatki to czytalem cos o tym ze jest wazne czy pamiatki sa na kosciach winbona. Na temat procka zapytam sie o tydzien w ktorym byl wyprodykowany. Ale co z plyta na forym czytalem cos o c1/c2 ale sie pogubilem chyba. O co jeszcze musze pytac :?: I co jeszce musze wiedziec, acha moze lepiej kupic 8RDA3+ za 589 zl z koputrinika. Pewnie to wszystko jest gdzies na forum ale mam modem a stalke, wiec sory

Jesli mozecie mi pomuc to :!: help me :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Troche drogo, ale jesli masz kase to bierz.

2. Mi te pamiatki jak narazie chodza na 440 mhz w dualu synchronicznie, przy cl.2,5 i 2.77v (moja sa na MTEC nie na winbondach :(

3. Nie ma takiego steppingu. nForce jest A2, A3 i C1 (oznakowany jako A1 to jest ten ultra 400) Jesli ty sie nie pomyliles to Ci kita wciska). Cyba ze to nowy nForce 400, ktory nie ma obslugi DualDDR, ale to nimozliwe, bo 8rda DualDDR ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Troche drogo, ale jesli masz kase to bierz.

2. Mi te pamiatki jak narazie chodza na 440 mhz w dualu synchronicznie, przy cl.2,5 i 2.77v (moja sa na MTEC nie na winbondach :(

3. Nie ma takiego steppingu. nForce jest A2, A3 i C1 (oznakowany jako A1 to jest ten ultra 400) Jesli ty sie nie pomyliles to Ci kita wciska). Cyba ze to nowy nForce 400, ktory nie ma obslugi DualDDR, ale to nimozliwe, bo 8rda DualDDR ma.

Hmmm... z tego co mi wiadomo to C1 jest Ultra400 a nie A1 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzyj tutaj

http://www.krzysztofj.gower.pl

a dowiesz sie wszystkiego o twinmosach. Ja mam 333 i wykręciłem 418, wiec z 400 boje sie pomyslec ile bym wykrecil. Bierz wszystko co mozesz kupic procej jest dobry a pamieci super , sam bym je wziął :lol: Jesli masz dobra zasilke to synchro pojda ci 440 z palcem w d.... a w asynchro to je chyba spalisz.

Bierz i sie nie zastanawiaj bo sie dowiem gdzie to kupujesz i kupie przed tobę i będzie Ci łyso :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... z tego co mi wiadomo to C1 jest Ultra400 a nie A1  8O

Tak, ale poszukaj na forach zagranicznych, na zadnym nf 400 ultra nie ma oznakowania C1, zato jest A1, wiem ze teoretycznie to bez sensu, ale tak jest, uklad ten wykrywany jest przez rozne programy jako C1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz wiem juz prowe wszystko o tym sprzecie, a mianowicie:

1. Procek

Axda1700DLT3C 82106728xxxx

JIUHB0306 XXXX

2. Ram

2x256MB PC-400 Twinmosa na kosciach M-Tec`a

a to wszystko za 640 zl + 12 misiecy gwarancji + faktura VAT

Co Wy na to, mysle za nie jest zl :lol: e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi