abcdef Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam, Mam pewien problem :( Dzis postanowilem zainstalowac najnowsze sterowniki do mojej karty Sapphire Radeon HD4870 512MB. Odinstalowalem wszystkie trzy rzeczy jakie byly (Catalysy, Display Driver i Ati Uninstall czy jakos tak). To byly sterowniki 9.5. Zrestartowalem komputer, zbootowal sie BIOS, potem zaczal sie bootowac system (bodajze rozdz. 640 x 480), a na koncu pojawil sie czarny ekran. :/ I zobaczylem napis na monitorze "Cannot display this video mode". Moj monitor to jakis Dell 17 cali, rozdz. 1280 x 1024 (i chyba odswierzanie 60Hz). Nie wiem jak sie za to zabrac. Wyjalem karte i wlozylem ponownie, ale dalej jest to samo... Mam tylko jeden system, Windows XP Professional 32-bit. Pozostale sa na VMware na XP'ku. Wydaje mi sie, ze tutaj pomoglaby instalacja nowych sterow, ktore sciagnalem (10.1), ale potrzebowalbym miec jakos dostep do systemu XP... Obecnie pisze z laptopa i nie mam jak dysku podlaczyc od tamtego komputera, zeby ew. zainstalowac najnowsze stery. Szukalem w Google i tutaj w wyszukiwarce, ale nie znalazlem nikogo z moim problemem. ;/ z gory dziekuje i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Próbowałeś tryb awaryjny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdef Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Próbowałeś tryb awaryjny? Wlasnie nie wiem jak do tego Safe Mode wejsc... Jak wciskam F8, to pojawia sie do wyboru bootowanie z napedu dvd, fdd i hdd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 F8 wciskaj po tym jak zniknie ekran biosu,tzn wtedy gdy zniknie ten ekran gdzie jest pamięć,procesor itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdef Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 F8 wciskaj po tym jak zniknie ekran biosu,tzn wtedy gdy zniknie ten ekran gdzie jest pamięć,procesor itd. Dzieki, udalo mi sie uruchomic VGA mode, :) teraz chyba bede mogl zainstalowac te najnowsze stery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 http://forum.purepc.pl/Ati-f52/Ati-Radeon-...70-t259488.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...