wucet Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Drodzy koledzy! Złamał mi się króciec w kiblu...Cienkościennna złączka, pękła w rękach...Skąd wziąć taki sam lub inny? By ImageHousing.com By ImageHousing.com By ImageHousing.com Od strony węża, krócieć ma średnicę 8mm. Gwint miał ok 8mm długości i średnicę 6mm.Odłamany kawałek został w korpusie (z alu)...Będę pewnie musiał wiercić w alu nowy otwór i gwintować.Gwintu nie mogę wykręcić.Próbowałem kilka razy. Poradźcie skąd wziąć nowy króciec i najlepiej gwintownik do niego... Dodam że długość końcówki na wąż nie ma znaczenia bo jest miejsce. Niestety obok tego króćca (ok 6mm), znajduje się drugi taki więc nie bardzo jest miejsce na dużo szerszy gwint... Radźcie co robić! Dzięki z góry! Edytowane 8 Lutego 2010 przez wucet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wucet Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Bardzo dziękuję wszystkim za wylewne odpowiedzi i za pomoc.......hmmmm..... Wystarczyło znaleźć tokarza, który zrobił mi "pod wzór" jeszcze lepszy króciec bo nie stalowy a mosiężny i dodatkowo wkręcił "na jakąś pastę uszczelniającą. A to wszystko za jedyne 20zł..... Pozdro4all! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...