ma1y Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam po dlugim czasie. jako że od dłużeszgo czasu (2 lata) nie mam PC, a tylko lapka bardzo proste pytanko bym mial... czy zasilacz Topower TOP526P6 420W http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/P..._420W-1336.html pociągnie: Phenom II 965BE HD 4890 1-2 dyski ? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Oficjalnie 4890 wymaga 500 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Oficjalnie 4890 wymaga 500 Wdzieki! A nieoficialnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Nie uciągnie, ledwo co on ciągnie 4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Nie uciągnie, ledwo co on ciągnie 4850. Spokojnie ucianie nie wiem skąd masz takie informacje ze kończy się na 4850. Były to jedne z lepszych konstrukcji Topowera. 3.3 5 i 12V wszystkie linie były od siebie niezależne, stabilność jak skała 1-2% na linii. Jedynie problemem może być wiek zasilacza a dokładnie stan kondensatorów. Jeżeli jednak sa ok nie bedzie absolutnie problemu z jedna karta graficzna 4890 Edytowane 7 Lutego 2010 przez aiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ten zasilacz jest w stanie uciągnąć 2900XT+windsor 90nm. pociągnie: Phenom II 965BE HD 4890 1-2 dyski Po prostu sprawdź. Moim zdaniem uciągnie, ale z OC może być rożnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Z doświadczenia. Ten zasilacz miał problemy u znajomego. Pewnie jedna sztuka taka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Podłączając się pod temat , mam takie pytanie mam toppowera 400w kupionego w 2003 roku , jest cichy działa zajebiście na niezbyt wymagającym konfigu (5200+4670+jeden dysk+napęd) czy ze względu na jego wiek powinienem go wymienić? lubię go , ale może kondensatory mają określoną żywotność? Nie chciałbym go wymieniać bo nie jaram się już tak sprzętem pc(stary jestem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Masz może Topowera TOP-400 P5 U12 OEM? - jeśli działa ok, napięcia mierzone miernikiem są w normie (idle/stress) to nie ma się przejmować :) U mnie w Topowerze TOP-420 P7 U12 EZ kondziołki obsługujące linię 5V nadają się do wymiany - widać to po wyraźnym spadku napięcia na tej linii poniżej normy. Ale poza tym zasiłka nie do zajechania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Podłączając się pod temat , mam takie pytanie mam toppowera 400w kupionego w 2003 roku , jest cichy działa zajebiście na niezbyt wymagającym konfigu (5200+4670+jeden dysk+napęd) czy ze względu na jego wiek powinienem go wymienić? lubię go , ale może kondensatory mają określoną żywotność? Nie chciałbym go wymieniać bo nie jaram się już tak sprzętem pc(stary jestem) Rozkręć go wyczyść w środku jeżeli masz spuchnięte góry kondensatorów lub wycieki (zaschnięte brązowawe plamy na kondensatorach) to przydałoby się je wymienić. Koszt nie jest duży. Jeżeli jest wszystko ok nie masz co się martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 dzieki za odp. sprawdze jeszcze z Chieftec 420W dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 360W na 12 nie da rady? E [; Duże oc odpada, ale na co dzień powinien ciągnąć. Pytanie tylko o te kondziłki znane z tagana. Pod tym względem szef może być lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...