Skocz do zawartości
ma1y

Topower 420w Daje Radę?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dlugim czasie.

jako że od dłużeszgo czasu (2 lata) nie mam PC, a tylko lapka bardzo proste pytanko bym mial...

czy zasilacz Topower TOP526P6 420W http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/P..._420W-1336.html

pociągnie:

Phenom II 965BE

HD 4890

1-2 dyski

?

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uciągnie, ledwo co on ciągnie 4850.

Spokojnie ucianie nie wiem skąd masz takie informacje ze kończy się na 4850.

Były to jedne z lepszych konstrukcji Topowera.

3.3 5 i 12V wszystkie linie były od siebie niezależne, stabilność jak skała 1-2% na linii.

Jedynie problemem może być wiek zasilacza a dokładnie stan kondensatorów.

Jeżeli jednak sa ok nie bedzie absolutnie problemu z jedna karta graficzna 4890

Edytowane przez aiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączając się pod temat , mam takie pytanie mam toppowera 400w kupionego w 2003 roku , jest cichy działa zajebiście na niezbyt wymagającym konfigu (5200+4670+jeden dysk+napęd) czy ze względu na jego wiek powinienem go wymienić? lubię go , ale może kondensatory mają określoną żywotność? Nie chciałbym go wymieniać bo nie jaram się już tak sprzętem pc(stary jestem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz może Topowera TOP-400 P5 U12 OEM? - jeśli działa ok, napięcia mierzone miernikiem są w normie (idle/stress) to nie ma się przejmować :)

U mnie w Topowerze TOP-420 P7 U12 EZ kondziołki obsługujące linię 5V nadają się do wymiany - widać to po wyraźnym spadku napięcia na tej linii poniżej normy. Ale poza tym zasiłka nie do zajechania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączając się pod temat , mam takie pytanie mam toppowera 400w kupionego w 2003 roku , jest cichy działa zajebiście na niezbyt wymagającym konfigu (5200+4670+jeden dysk+napęd) czy ze względu na jego wiek powinienem go wymienić? lubię go , ale może kondensatory mają określoną żywotność? Nie chciałbym go wymieniać bo nie jaram się już tak sprzętem pc(stary jestem)

Rozkręć go wyczyść w środku jeżeli masz spuchnięte góry kondensatorów lub wycieki (zaschnięte brązowawe plamy na kondensatorach) to przydałoby się je wymienić. Koszt nie jest duży. Jeżeli jest wszystko ok nie masz co się martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi