kaensainen Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Po co sprawdzać FPS RT lub Fraps w grach gdzie są do tego komendy ? - Call of Duty - cg_draw fps 1 - Counter-Strike 1.6 - cl_showfps 1 lub net_graph 3 - Battlefield2 - renderer.drawfps 1 - Enemy Territory - cg_drawfps 1 - Quake 3 - cg_drawfps 1 - Unreal Tournament 3 - stat fps - Warcraft3:TFT - /fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Np. po to, zeby potem miec te dane zapisane w logu i moc sobie wykresik machnac, czy tez ogolnie poddac je jakiejs obrobce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Np. po to, zeby potem miec te dane zapisane w logu i moc sobie wykresik machnac, czy tez ogolnie poddac je jakiejs obrobce ;)RT/Fraps mogą zaniżać ilość FPS, łatwo to sprawdzić, u mnie w CS 1.6 FRAPS zaniża o 3-4 klatki. Fałszowanie wyniku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk18 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Q: Czy możliwe jest w RivaTuner zespolenie profilu OC z profilami wiatraka? Tak, aby po załadowaniu profilu z podkręconymi zegarami startował od razu profil wiatraka z obrotami na xx %? Aby obroty były regulowane w zależności od aktualnej temperatury ? A: W tym miejscu jest odpowiedź na te pytania. Link z FAQ jest już nieaktualny :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 RT/Fraps mogą zaniżać ilość FPS, łatwo to sprawdzić, u mnie w CS 1.6 FRAPS zaniża o 3-4 klatki. Fałszowanie wyniku :DJezeli wiesz, o ile zaniza, to mozesz do danych pomiarowych wprowadzic poprawke, ktora zniweluje Ci ten blad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 wie ktos jak 9800 ustawic osobne profile wentyla 2D i 3d bo dzialaja razem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Tzn.? Jak działają razem? Chcesz w 3d mieć stałe obroty, inne niż w 2d? Czy w 2d ma inaczej regulować obroty niż w 3d? napisz coś więcej, bo nie bardzo kumam :unsure: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Czy da sie ustawic by RT wyswietlal w trayu podstawowe tempy. Mozna to zrobic, ale pod warunkiem ze jest uruchomone okienko z monitoring'iem, a po co mi w trayu, skoro mam w okienku. Problem w tym ze to okienko jest nieporeczne, a tray jest dla mnie o wiele lepszy. Wersja 2.09. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 W okienku klikasz na czerwone kółko (recording) i sobie możesz zamknąć monitoring, a w trayu temp zostaną ;) Wystarczy wtedy włączona sama Riva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico26 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 --- > kardas: 1. Otwierasz wykres z monitoringiem (Hardware monitoring) 2. Klikasz PPM nad modułem "core temperature" 3. Z menu które się pokaże wybierasz "Setup" 4. W "tray menu seting" zaznaczasz "v" 5. Zamykasz okna i gotowe. 6. Możesz ustawić jeszcze inne temperatury aby wyświetlały Ci się w trayu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknh Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Czy możliwe jest automatyczne przełączanie profili OC w riva tuner. W laptopie mam coś takiego że jak włączam np crysisa to grafika zmienia częstotliwości na fabryczne, a gdy wracam do pulpitu częstotliwości są automatycznie zmniejszane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ach...męcze się i męczę...wsadziłem do pieca 8400GS i riva nie widzi fana w ogóle. Żadnej zakładki nie mam. Ani w low-profile system set. ani w sekcji OC :/ Co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Witam ;) Po przejsciu z wersji 2.02 na 2.1 nie mam mozliwoście regulacji prędkoście wiatraka w 2D i low 3D ktos wie jak temu zaradzić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Mam pytanie czy pod vistą można monitorować zużycie pamięci na grafice?Pod xp działa a pod vistą nie da rady aktywować pluginu w rivie.A jeżeli nie to czy istnieje inny program do takiego czegoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Mam pytanie odnosnie OSD w RT, pod XP wszystko smiga elegancko, wyswietla mi tempy i fpsy w grach (tak jak to sobie wybralem i ustawilem w HwM w statistic server) natomiast pod VistaU64 np w Crysisie nie dziala OSD, a znow w Doom3 OSD dziala prawidlowo... W statistic serverze mam zaznaczone wszystkie opcje OSD dla dx 8 9 10 opgl *edit* podobniez OSD nie dziala pod dx10, ktos potwierdza? :) Edytowane 26 Września 2008 przez kbl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Mam nowego everesta... i widze że pokazuje on temperature pamięci na grafice. Mozna zrobić też tak aby Riva pokazywala? ver 2.11 ... bo chce poprostu widziec ile podczas testu było.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Bawił sie już ktoś tym ? http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=226624 Q: Jest jakiś sposób na to, żeby RT nie był blokowany przy każdym starcie na Win Vista ? A: Rozwiązanie tego problemu znajduje się tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Hmm, zainstalowałem Riva Tunera i ... nie mam przycisku "test" WTF ? Vista 64 bit Ultimate. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Nie masz sie czym martwic, on i tak tylko przeszkadza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Nie masz sie czym martwic, on i tak tylko przeszkadza :) Jednak zawsze z niego korzystałem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Wlasnie zainstalowalem sobie RT 2.11, karta 9800GTX+ ASUSA, drivery 180.43, mam maly problem (na starszych driverach podobnie) przy ostawieniach taktowan dla 2D, low 3D i preformance 3D, jak probuje cos zmienic w danej zakladce wszystkie pozostale ustawiaja sie tak samo... dziwne troszki, fakt takty automatycznie lyka i widac w GPU-Z zmiany, natomiast chcial bym wlasnie ustawic nieco inne taktowania dla poszczegolnych trybow. Ma ktos jakis pomysl na to ? Oprogramowanie asusa, ala Smart doctor czy cos takiego wywalilem, po zainstalowaniu najnowszej wersji Vista x64 nie wstaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Wlasnie zainstalowalem sobie RT 2.11, karta 9800GTX+ ASUSA, drivery 180.43, mam maly problem (na starszych driverach podobnie) przy ostawieniach taktowan dla 2D, low 3D i preformance 3D, jak probuje cos zmienic w danej zakladce wszystkie pozostale ustawiaja sie tak samo... dziwne troszki, fakt takty automatycznie lyka i widac w GPU-Z zmiany, natomiast chcial bym wlasnie ustawic nieco inne taktowania dla poszczegolnych trybow. Ma ktos jakis pomysl na to ? Oprogramowanie asusa, ala Smart doctor czy cos takiego wywalilem, po zainstalowaniu najnowszej wersji Vista x64 nie wstaje :) mam ten sam problem na 2.20 podpowie ktoś jak ustawić najniższe obroty wentyla dla choćby wszystkich trybów na mniej niż 25% ?? chciałbym to sobie zrobić tak żeby poniżej np 60*c wentyl kręcił się na 5% albo i wcale wersja ideał,, może się da,, może ktoś wiei pomoże :) 2d - zegary maks w dół, do 60*C wentyl 0% potem np maks 15% 3d - zegary w górę i wentyl niech sobie katuje @ 60% albo coś koło tego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx19 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Q: Czy możliwe jest w RivaTuner zespolenie profilu OC z profilami wiatraka? Tak, aby po załadowaniu profilu z podkręconymi zegarami startował od razu profil wiatraka z obrotami na xx %? Aby obroty były regulowane w zależności od aktualnej temperatury ? A: W tym miejscu jest odpowiedź na te pytania. no wlasnie... jak to zrobic? bo link do faq nieaktualny =( jest w ogole jakies narzedzie pozwalajace jak att ustawac fana w zaleznosci od temp.? bo mam 9600gso palita no i skurczybyk ma dosyc halasliwego wentyla. jak go przyciskam gdzies do 40% z poziomu low-lvl to jest fajnie. no ale rt automatycznie daje co najmniej 55% na wentyl... a to juz przeszkadza kiedy potrzebuje ciszy =/ pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 piszcie ludzie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 no wlasnie... jak to zrobic? bo link do faq nieaktualny =( jest w ogole jakies narzedzie pozwalajace jak att ustawac fana w zaleznosci od temp.? bo mam 9600gso palita no i skurczybyk ma dosyc halasliwego wentyla. jak go przyciskam gdzies do 40% z poziomu low-lvl to jest fajnie. no ale rt automatycznie daje co najmniej 55% na wentyl... a to juz przeszkadza kiedy potrzebuje ciszy =/ pozdrawiam Jest. 3161833[/snapback] mam ten sam problem na 2.20 podpowie ktoś jak ustawić najniższe obroty wentyla dla choćby wszystkich trybów na mniej niż 25% ?? chciałbym to sobie zrobić tak żeby poniżej np 60*c wentyl kręcił się na 5% albo i wcale wersja ideał,, może się da,, może ktoś wiei pomoże :) 2d - zegary maks w dół, do 60*C wentyl 0% potem np maks 15% 3d - zegary w górę i wentyl niech sobie katuje @ 60% albo coś koło tego ;] Wentylator ustawiasz tak samo jak mx19. Zmiana zegarów 2D/3D jest do zrobienia, pod warunkiem, że w tle będzie działał Statistics Server. Jeżeli ci on nie będzie przeszkadzał to mogę pokrótce napisać jak to ustawić. Generalnie rozwiązanie również znajduje się w tutorialu, ale tam ustawiają Server pod zmiany temperatur a ty musiałbyś utworzyć 2 profile z taktowaniami, stworzyć dla każdego element w zakładce Launcher, następnie w zakładce Scheduler uzależnić je od przyspieszenia sprzętowego (Hardware acceleration), które jest wykrywane w tle właśnie przez Statistics Server. @Użytkownicy Visty x64 SP1: Rozwiązaniem problemu niedziałającego Riva Tunera są podpisane pod Vistę sterowniki, do pobrania STĄD. Po ściągnięciu: PPM na pliku, Otwórz za pomocą i wskazujecie scieżkę do Riva Tunera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 nie wiem co to jest ten statistics server ale mocy chętnie odrobinę mocy poświęcę na rzecz ciszy,, nic pilnego,, jak znajdziesz czas będę zobowiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Czesc, mam problem z ustawieniami wentylatora. Szukam po internecie już z godzinkę. kiedy ustawiam wentylator na 100%. daje ok, chodzi on tak może 2 sekundy i znowu zwalnia do standardowych. Jak jest temperatura >75 to pochodzi na tych 100% i poniżej 70 znowu spadają obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aramis Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Link z FAQ jest już nieaktualny :sad: no wlasnie... jak to zrobic? bo link do faq nieaktualny =( Tu nowy adres do (CHYBA) tego artykułu, proszę poprawić w FAQ link -> artykuł Art mówi o ustawianiu automatycznej kontroli obr. wentylatora, ale można też na jego podstawie pozlepiać profile OC z profilami wentyla... edit: ups.. już było... Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Aramis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Używał już ktoś z was RT na Windows7 32bit? Czy działa poprawnie? Jaką wersję RT najlepiej wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Działa bez problemu, sprawdziłem. Wersja najlepiej najnowsza 2.24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...