maxymili Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 (edytowane) Nie działają mi funkcje OC i wiele innych w RT 2.24 na Windows 7. Sterowniki 181.70 dla Windows 7 32bit. Najpierw funkcje były dostępne RT widział wersje sterowników ale nie działał OGL. Po reinstalacji sterowników zaczął działać OGL ale RT przestał w ogóle widzieć wersje sterowników i wyłączył funkcje z dolnego menu i ostatnią z górnego. Macie jakiś pomysł o co biega? Kartę Palit 8600GTS mam od wczoraj wcześniej zawsze miałem ATI (od 2004 roku) i dla mnie trochę wydaje się skomplikowane ustawienia RT. W tej chwili używam nTune do ustawiania obniżonego taktowania. W ogóle potrzebuję trzy profile stworzyć, OC, normalne i obniżone takty do pracy w 2d i poustawiać profile wentylatora w 2d bo jest słyszalny. Edit: Po zainstalowaniu sterowników 178.24 mam już i OpenGL i mam wszystkie opcje RT dostępne. Teraz będę testował wzrost lub spadek wydajności w 3dm06 i to samo pod winXP. Jeszcze test czy działa NFS Undercover. Edytowane 23 Marca 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Mam pytanie odnośnie GPU Activity. Czy, żeby programy pokazywała użycie GPU, karta musi miec odpowiedni bios/układ? Pytam, bo na jednych kartach to mam, a na innych nie. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 mam pytanie: jak sie reguluje obroty wiatraka karty graficznej w tym programie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Masz na 1 stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Q: Jak powiększyć skalę obrotów wentylatora w dół ? A: Power User: Linia NVIDIA \ Fan > Rozwinięcie > Zmiana wartości MinFanSpeedLimite na 0 - dzięki temu zyskamy skalę od 0% w dól..a w górę ?? a ja chce regulować... i nie opisali tego w FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Wchodzisz w fan i masz tam regulacje i dajesz zastosuj. Kontrola obrotów wentylatora niestety nie działa na wszystkich kartach graficznych. Także jeśli nie słychać zmian obrotów wentylatora, to jedyny sposób na ich zmianę to zmiana ustawień w biosie karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 gdzie znajde ten FAN ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Masz ten program zainstalowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) oczywiście ,że mam .. FAN-opcja jest tylko w ustawieniach poweruser.... i rive mam najnowszą oczywiście. Edytowane 30 Maja 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 7. System Settings - coś dla overclockerów Zmiana taktowań i ustawień coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 spoko... tutaj jest OC ;) to co lubimy ;) a zmiana obrotów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Nie ma. Może karta nie pozwala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Pewnie tak... ta karta to kwas już niestety.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Może edycja biosu pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Czy jest już jakiś pewniak na pełne odpalenie RT pod Windows 7 64-bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 takie 2 pytanka. 1. slychac juz cos o jakims pluginie do temp na k10? 2. Dawno nie uzywałem rt, mam wersje 2.44, czy da sie inaczej cos zaznaczyc/odznaczyc, zeby do wyswiatlania temp gpu itd wystarczyl uruchomiony serwer statistic? Bo teraz mi wyswietla samo fps, a dopiero jak odpale hardware monitoring to widac temp. Wydawalo mi sie, ze kiedys mialem to okno zamkniete i dzialalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Witam. Panowie krótka piłka,nie moge przypomnieć sobie ani znaleźć co w Rivie trzeba było zmienić,żeby móc ustawić prędkość w wiatraka w 2d.Jak na teraz mogę ustawić tylko w 3d,wiem,że było 100x,dzięki anyway. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Ciekawe pytanie, ja mam drugie. Gdzie trzeba coś przestawić żeby po każdym uruchomieniu Win7 nie wyświetlał się monit o zezwolenie na działanie Rivy ?? Bardzo to jest denerwujące.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) 1: hmm customize / system settings / fan ? 2: wyłącz UAC (ustaw na najniższy poziom) Edytowane 18 Lutego 2010 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandal Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc w ustawieniu programu Riva Tuner? Chciałbym w nim odblokować opcje Hardware Monitoring 1: hmm custumize / system settings / fan ? 2: wyłącz UAC (ustaw na najniższy poziom) no właśnie mam taki problem że ta opcja w ogóle mi się nie wyświetla ; / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Riva Tunner 2.24 + Forceware 196.21 i brak możliwości zapisania ustawień po podkręcieniu. Wybieram Zastosuj i OK po czym suwak automatycznie wraca do defaultowych ustawień. Q: Co zrobić gdy Riva Tuner nie zapisuje ustawień rdzenia/pamięci na najnowszych sterownikach ? A: Power User: Linia NVIDIA \ Overclocking > Rozwinięcie > Zmiana wartości ShaderClockRatio na [-1] Nie ma takiej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) Riva Tunner 2.24 + Forceware 196.21 i brak możliwości zapisania ustawień po podkręcieniu. Wybieram Zastosuj i OK po czym suwak automatycznie wraca do defaultowych ustawień. Nie ma takiej opcji. Mam dokładnie ten sam problem co kolega wyżej, stery 196.21. RT nie trzyma ustawień po OC, i dlaczego nie ma opcji podkręcania shaderów ? Edytowane 19 Lutego 2010 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Błąd w sterownikach NVIDII uniemożliwia overclocking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Hmmm, miałem 196.21 [teraz mam 196.34 beta], mam RivaTuner 2.24c i nie miałem, nie mam problemów z oc : ) tylko, że ja... kiedyś o tym przeczytałem i od tej pory stosuję ten myk, nie wiem, czy rzeczywiście coś on daje, ale chyba nie szkodzi ; ) tzn. rivatuner > power user > rivatuner \ system > forcedriverversion i tutaj przykładowo '19621' i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 A jaki masz system ?? U mnie na Win7 64b jest ten sam problem jak u kolegów wyżej - brak zapamiętywania wartości OC oraz brak opcji podkręcania shaderów - i na pewno jest to wina sterownika, bo na poprzedniej wersji nvidi wszystko działało poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2011 Najświeższy temat o tym programie, i najwięcej postów, to napiszę tutaj. Zrobiłem mały poradnik jak odblokować hardware monitoring na współczesnych kartach. Bardzo przydatne jak ktoś lubi sprawdzać użycie zasobów systemowych w grach czy programach. Nie spotkałem innego softu z takimi możliwościami. RivaTuner - enabling hardware monitoring on contemporary platforms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...