Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Planuje zrobić chłodzenie mojej karty w miare tanio i sensownie. Schemat: Karta radiatorki na pamięciach i mosfecie Accelero rev 1 2x 120 Zephyr Edytowane 7 Lutego 2010 przez Senseipl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Daj 1 wentylator 120mm. Będzie ciszej i wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 A co z resztą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Daj 1 wentylator 120mm. Będzie ciszej i wydajnie.+1 Po co tak kombinować, skoro będzie cieplej i głośniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Po co wciskać na sile kilka małych wentylatorów? Daj 120mm lub 2x 120mm i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 http://www.cooling.pl/revoltec-airguard-12...odukt,1183.html bedzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Zephyr powinien być trochę lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ok 2 takie zephyry, dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ale gdzie zmieścisz dwie 120'stki na S1? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Dobre pytanie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Chyba dało radę na opaskach zaciskowych. 1 Zephyr by wystarczył. Przykład Edytowane 7 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) No faktycznie się da :) Całkiem ładnie to wygląda. Tylko pytanie, czy jest sens. EDIT: Ale jestem muł, nawet na egiełdzie był test S1 w takiej konfiguracji :) Link - http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5540-4 Różnica faktycznie jest. Edytowane 8 Lutego 2010 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Czym zamocować radiatorki na pamięci i mosfet? Kleju nie mam zamiaru stosować, a taśma jest trudno dostępna przynajmniej w Łodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Taśma jest z radiatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Radiatory mam już użyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 (edytowane) Więc poszukaj tego. Edytowane 8 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Łodziak jakiś wie gdzie dostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 http://allegro.pl/item913410142_pasta_sili..._h_lodz_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Mam taką, tym mam to przykleić ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Macie jakiś schemat co gdzie jak zlutować żeby tą 3 pinówke na molexa przerobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 wtyczki w wentylatorze: żółta - kontrola obrotów (przy molex-ie nie potrzebna), czerwona - +12V, czarny - masa molex: czerwony - 5V, żółty 12V, czarny - masa i teraz czarny do czarnego a czerwony z wentylatora podpinasz pod 5V lub 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Po co? System fany mają regulowane obroty zależnie od temperatury w obudowie, ja na karcie chce mieć 100% . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 To można wyłączyć w biosie. Nie masz złącz 3 pin na płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Jeśli zużyłeś radiatory z Accelero (które już mają coś na wzór taśmy termoprzewodzącej) to bierzesz zwykłą pastę, malujesz nią krzyżyk na kostce pamięci, a na pozostałą nieposmarowaną część nakładasz superglue. Radiatorki będą spełniać swoją rolę i trzymać się przy okazji ;). Dwa 120mm na Accelero to nie problem, sam tak mam i nie narzekam. Nie miałem żadnych opasek, więc użyłem zwyklych recepturek, wichry trzymają się przyzwoicie i przy okazji nie naruszyło to zanadto estetyki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) Jak jest z odczepieniem radiatorów po tym? Edytowane 13 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) To można wyłączyć w biosie. Nie masz złącz 3 pin na płycie? Mam, zostało mi 1 jeszcze. --- Sposób z klejem wydaje mi się idiotyczny. Napisz więcej :P Czy idzie odkleić. Edytowane 13 Lutego 2010 przez Senseipl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Pewnie, że idzie odkleić, ja też na początku jak o tym przeczytałem, popukałem się w głowę ;)...ale spróbowałem i zadziałało. oczywiście nie nakładasz tego kleju tak, zeby wyciekało, tylko po kropelce, kostkom to nie zaszkodzi :). A jak chcesz potem zdjąć, też nie ma większego problemu, wystarczy lekko podważyć radiatorek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Kiedyś na abit nf7 pokusiłem się na mostku zamontować radiator na kropelkę, potem cholernie ciężko było mi go zdjąć a dałem po jednej małej kropelce na każdy róg. Po paru podejściach siłowania się z radiatorem w końcu puścił i zostały tylko delikatne odbarwienia po kleju (po przetarciu acetonem ślady chyba nawet zniknęły) Podważać radiatora nie radze, lepszym rozwiązaniem będzie obkręcanie radiatora, jeżeli jest taka możliwość. Nie przesadź z tym klejem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 ja tam robilem z radiatorkami na grafice tj troszku kleju na rogi i z bani. jednak przyszedl czas ze trzeba bylo to zdjac. wtedy byl problem co nie miara. skoczylo sie tak ze wyrwalem jedna z kosci :D, ale od czego jest rma, przynajmniej sobie karte na nowa wymienilem [najpierw trzeba bylo przykleic prowizorycznie kostke do pcb] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...