Skocz do zawartości
Senseipl

[4890]epicki Projekt, Czy Ma Sens?

Rekomendowane odpowiedzi

No faktycznie się da :) Całkiem ładnie to wygląda. Tylko pytanie, czy jest sens.

EDIT: Ale jestem muł, nawet na egiełdzie był test S1 w takiej konfiguracji :)

Link - http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5540-4

Różnica faktycznie jest.

Edytowane przez QrVicH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtyczki w wentylatorze: żółta - kontrola obrotów (przy molex-ie nie potrzebna), czerwona - +12V, czarny - masa

molex: czerwony - 5V, żółty 12V, czarny - masa

i teraz czarny do czarnego a czerwony z wentylatora podpinasz pod 5V lub 12V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zużyłeś radiatory z Accelero (które już mają coś na wzór taśmy termoprzewodzącej) to bierzesz zwykłą pastę, malujesz nią krzyżyk na kostce pamięci, a na pozostałą nieposmarowaną część nakładasz superglue. Radiatorki będą spełniać swoją rolę i trzymać się przy okazji ;). Dwa 120mm na Accelero to nie problem, sam tak mam i nie narzekam. Nie miałem żadnych opasek, więc użyłem zwyklych recepturek, wichry trzymają się przyzwoicie i przy okazji nie naruszyło to zanadto estetyki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że idzie odkleić, ja też na początku jak o tym przeczytałem, popukałem się w głowę ;)...ale spróbowałem i zadziałało. oczywiście nie nakładasz tego kleju tak, zeby wyciekało, tylko po kropelce, kostkom to nie zaszkodzi :). A jak chcesz potem zdjąć, też nie ma większego problemu, wystarczy lekko podważyć radiatorek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś na abit nf7 pokusiłem się na mostku zamontować radiator na kropelkę, potem cholernie ciężko było mi go zdjąć a dałem po jednej małej kropelce na każdy róg. Po paru podejściach siłowania się z radiatorem w końcu puścił i zostały tylko delikatne odbarwienia po kleju (po przetarciu acetonem ślady chyba nawet zniknęły) Podważać radiatora nie radze, lepszym rozwiązaniem będzie obkręcanie radiatora, jeżeli jest taka możliwość. Nie przesadź z tym klejem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam robilem z radiatorkami na grafice tj troszku kleju na rogi i z bani. jednak przyszedl czas ze trzeba bylo to zdjac. wtedy byl problem co nie miara. skoczylo sie tak ze wyrwalem jedna z kosci :D, ale od czego jest rma, przynajmniej sobie karte na nowa wymienilem [najpierw trzeba bylo przykleic prowizorycznie kostke do pcb]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi