Skocz do zawartości
ulmoz

jak Wam sie kreca TwinMos pc3200 na epox 8rda+???

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli ktoś ma doświadczenia z pamięciami TwinMos DDR333 to także proszę o opinię wtym wątku, jeżeli autor nie jest wbrew. :D

Czy wyniki (np. 220 MHz) to tryb dual? Czy praca z taką FSB była stabilna na dłuższą metę?

Z góry dzięki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mialem Epoxa 8RDA to moj TwinMOS (1 modul 512MB na kosciach Mtec, 5ns) smigal spoko na 200MHz przy ustawieniach 5-3-2-2CL >>> zero problemow w MemTescie.

Jak dawalem wyzej FSB, to juz sie sypalo - ale to byla raczej wina zbyt malego napiecia na NB, bo na NF7-S 2.0 smiga na 220MHz przy tych samych ustawieniach (ale z napiecien 1,7V na NB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wymieniłem 2 Infineony na 2 TwinMosy z nadzieją, że będę mógł bardziej podkręcić procka (Infineony szły max na FSB 175 6,2,2,2). Niestety obie kości nie działały poprawnie na ustawieniach turbo nawet na FSB 166 :evil: Dodam, że były na Mtec'ach z końcówką 60D. Zmiana napięć nic nie pomagała. Przetestowałem jeszcze dwie inne i było to samo, niezależnie czy w dualu, czy nie. Ostatecznie wróciłem do Infineonów. Te TwinMosy są chyba przereklamowane... Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Kanta (i nie tylko):

Mam TwinMosy 256/333 na M-Tec końcówka ...60B, kości jeszcze sprzedawane z wieczystą gwarancją (ok października 2002), mają po obu stronach modułu po 4 kości (te były chyba najlepsze), pracują u mnie w dualu na 213 (u EPOXa 8RDA+ to dokładnie 213,95MHz) przy 2,77V na 6-2-2-2.0. Niektóre z tych nowych kości (8 kostek tylko z jednej strony modułu) nieważne czy ...60B czy ...60D trafić na dobrą sztukę i najlepiej umówić się ze sprzedawcą na możliwość potestowania i ew. wymiany na jakąś lepszą. Sam daję taką możliwość moim klientom, i często ludzie tak robią (oczywiście Ci, co chcą wycisnąć ze sprzętu siódme poty i się na tym znają :) ).

Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczymy co mi uda sie wycisnac z tych pamiatek. narazie na 5222 nie chce nawet isc na 400mhz (a mam wlasnie pc3200) na nizszych ustawieniach ida wyzej ale na tych niestety nie :( nie wiem czego to jest wina. Kupowalem jakies 2 miesiace temu i mam kostki m teca 50B a to sa te co sie mocno kreca, wiec nie wiem co sie moze dziac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczymy co mi uda sie wycisnac z tych pamiatek. narazie na 5222 nie chce nawet isc na 400mhz (a mam wlasnie pc3200) na nizszych ustawieniach ida wyzej ale na tych niestety nie :( nie wiem czego to jest wina. Kupowalem jakies 2 miesiace temu i mam kostki m teca 50B a to sa te co sie mocno kreca, wiec nie wiem co sie moze dziac.

U mnie tez nie chodza na 200MHz przy 5-2-2-2CL... Zmien na 5-3-2-2CL i wszystko smiga bez problemu :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...