Carno Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Problemik jak w temacie a szczególnie dotyczy dźwięku po HDMI Tak więc mam radka HD4850 i ma dodatkowe wyjście HDMI i nim podłączony jest z TV Sony Bravia W4500. Problem w tym że HDMI przesyła dźwięk a ja nie chcę bo do kompa mam podłaczone głosniki GigaWorks ProGamer G500 5.1 i na nich chcę mieć dźwięk. Reasumując jak zablokować by grafa nie wysyłała mi dźwieku do TV po HDMI, wystarczy ze w właściwościach ekranu uaktywnię drugi monitor i od razu dźwięk idzie po HDMI do TV a chce tylko sam obraz a dźwięk by pozostał w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 najprawdopodobniej w ustawieniach dźwięku w win musisz poszukać i ustawić domyśle ustawienie dla wyjścia, kiedy wszystko będzie podłączone. prawym na kontrolkę od głośności i tam powinien być jakiś device manager czy coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 ech, gdybanie tylko , już szukałem a w panelu sterowania w "dźwięk i ustawienia audio" nie ma nic o HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Problemik jak w temacie a szczególnie dotyczy dźwięku po HDMI Tak więc mam radka HD4850 i ma dodatkowe wyjście HDMI i nim podłączony jest z TV Sony Bravia W4500. Problem w tym że HDMI przesyła dźwięk a ja nie chcę bo do kompa mam podłaczone głosniki GigaWorks ProGamer G500 5.1 i na nich chcę mieć dźwięk. Reasumując jak zablokować by grafa nie wysyłała mi dźwieku do TV po HDMI, wystarczy ze w właściwościach ekranu uaktywnię drugi monitor i od razu dźwięk idzie po HDMI do TV a chce tylko sam obraz a dźwięk by pozostał w kompie. Wycisz głos w TV :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 o HDMI nie ma ale cos o ATI/AMD musi byc ;-) poprostu ustaw tam swoja karte muzyczna , pod ktora sa podpiete te gigaworksy i bedzie git :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Ustaw glosniki jako domyslne wyjscie audio i powinno hulac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 ech, gdybanie tylko , już szukałem a w panelu sterowania w "dźwięk i ustawienia audio" nie ma nic o HDMInie gdybanie, tylko pisałem z innego kompa i nie miałem jak sprawdzić dokładnie. w win 7 masz playback devices po kliknieciu prawym na głośniczek w tray'u. zaznaczasz normalne wyjscie i klikasz set default. już. jak podłączysz hdmi to automatycznie sie przełącza na Digital Audio (HDMI). tak to działa na win 7 z X3100 + TV przez HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 ... na razie jadę jeszcze na XP, aktualnie problem rozwiązany, thx za wskazówki :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...