BLiT Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zastanawiam się nad zakupem do domowej sieci jakiegoś dobrego , ale niezbyt drogiego serwera plików. W tej chwili zastanawiam się nad następującymi modelami Patriot Corza Edimax NS-2502 Xtremer eTRAYz cena max 600zł bez dysków , możliwość ścigania z ftp/http a jak jeszcze obsłuży torrenty to już całkiem dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlatyIE Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zastanawiam się nad zakupem do domowej sieci jakiegoś dobrego , ale niezbyt drogiego serwera plików. W tej chwili zastanawiam się nad następującymi modelami Patriot Corza Edimax NS-2502 Xtremer eTRAYz cena max 600zł bez dysków , możliwość ścigania z ftp/http a jak jeszcze obsłuży torrenty to już całkiem dobrze. Ten xtreamer wygląda nieźle ale ma trochę słaby procek i niewiele ramu. Pozostałe pewnie mają niewiele więcej mocy na pokładzie.. Przejrzy sobie testy różnych serwerów tutaj: CDRinfo. Przynajmniej można się zorientować czego można się spodziewać po różnych serwerach, jakie maj bebechyi np. to, że nawet na droższym serwerze za wiele torentów nie pójdzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Doskonale wiem że po takim sprzęcie nie ma co oczekiwać cudów , ale z torrentów nie ściągam jakoś maniakalnie , więc od czasu do czasu zapuszczone 1-2 pliki na nockę to max. I coraz bardziej kusi mnie ten patriot , mogę go mieć w dobrych pieniądzach (może coś koło 300-350zł) a i recenzje które czytałem są mu pochlebne (dobre rozwiązanie do sieci domowych i małych sieci biurowych). Oczywiście Xtremer ciągle ma szansę (jak nie kupię w tej cenie co podałem patriota to ceny się wyrównują). Właściwie na początku myślałem o najtańszej sieciowej obudowie na dysk , ale pomyślałem że mimo wszystko watro trochę dołożyć i mieć większe możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 http://www.dlink.com/products/?pid=509 to bardzo przyzwoicie robi robotę, nie testowałem torentów. starczy powiedzieć że 2 lata po konfiguracji w sieci 5-10 końcówek zmapowany + dzienne duże backupy po ftp od zainstalowania raz, jeden, się zwiesił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam, Sam od paru tygodni staram się coś wybrać. Co do eTrayz przerażająco niskie transfery. Mają to poprawić już od jakiegoś czasu lecz na razie ciągle problemy. Patriot wygląda najsensowniej. Ja osobiście wstrzymuję się jeszcze na jakiś czas. Urządzeń wypływa sporo ostatnio. Poczekam aż w eTrayz poprawią transfery, jeżeli to się nie uda w przeciągu powiedzmy miesiąca to coś innego wybiorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Najwięcej recenzji znalazłem właśnie patriota (10-12) i z 3 edimaxa , za to z xtremerem jest najgorzej , 1 recenzja i trochę wypowiedzi na forach , tak że o nim właściwie wiem najmniej. Ten dlink na pierwszy rzut oka też nieźle wygląda , ale przekradają się opinie że nowsze wersje mają uboższe oprogramowanie(znika kilka znaczących plusów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Najwięcej recenzji znalazłem właśnie patriota (10-12) i z 3 edimaxa , za to z xtremerem jest najgorzej , 1 recenzja i trochę wypowiedzi na forach , tak że o nim właściwie wiem najmniej. Ten dlink na pierwszy rzut oka też nieźle wygląda , ale przekradają się opinie że nowsze wersje mają uboższe oprogramowanie(znika kilka znaczących plusów). sprzęt w tym przedziale cenowym bardzo dobry, ale bądźmy szczerzy jest to prawie że najniższa półka może to niezbyt odpowiednie miejsce ale zaryzykuje dla zainteresowanych dysponuje na sprzedaż nas Patriot Corza. Nowy, nieużywany, pudełko z pełnym kompletem. Gwarancja rozruchowa. Cena dla forumowiczów 400zł +przesyłka. W białymstoku możliwość sprawdzenia i odbioru na miejscu. Możliwość wystawienia na allegro na koncie z bodajże 300 komentarzami, w takim wypadku muszę doliczyć koszty prowizji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 A nie prosciej jest kupic taki maly sprzecik wielkosci zeszytu a4, z 1ghz na pokladzie i 512sdram ? :) Skonfigurowac na jakims distro, odpalic sambe i pieknie korzystac :) Wydajny, mozna sobie zrobic co sie zywnie podoba, i tanszy :) np. http://allegro.pl/item923605123_mini_hp_e_pc_c10_win_xp.html http://allegro.pl/item927445084_mini_komputer_lexcom.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terek Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Witam. masz jeszcze tego Patriota?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...