Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Obstawiam, że procesor mógł zostać zjedzony przez dźwięk, jeśli był w jakiś sposób przetwarzany w kompie. Może trzeba użyć innego odtwarzacza, Spróbuj też użyć innej ścieżki dźwiękowej, jeśli jest dostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloWeb Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 też to możliwe, jednak pozostałe ścieżki dźwiękowe to było 5.1 czeski, 5.1 ruski odtwarzacz zmieniałem, problem był taki sam w obu przypadkach (komp siadał) :) będę miał chwilę spróbuje to odpalić jeszcze na lapku i5 tylko będę musiał zgrać film przez sieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloWeb Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) sprawa rozwiązama znalazłem na necie chyba jedną z ostatnich sztuk procesorów na FM1 dokładnie model A8 3850 2.90Ghz (wbudowaną grafiką APU) jak jego poprzedni A4-3300 2.4Ghz film poszedł bezproblemowo, wykorzystanie procka na poziomie 30-40% koszt zabawy 350zł ale mi do oglądania BR w 3D wystarczy na najbliższe 2-3lata :), wcześniejszy procek też dawała radę z BR ale na bez 3D i dźwięku 7.1 Edytowane 18 Stycznia 2015 przez OloWeb 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Ktoś/gdzieś widział porównanie wydajności zegar w zegar Carrizo z K10? Chyba Athlon II X4 AM3 byłby najlepszym kandydatem do porównania. Udało mi się wyszperać coś takiego - porównanie przy 3 GHz dla Phenoma II (niestety, z DDR2). Ogólnie nie wygląda to wesoło - Carrizo zwykle trochę ustępuje staremu Phenomowi II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigh9t Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Procesor AMD A8-7650K przy chłodzeniu Spartan Pro w spoczynku ma 75', przy obciażeniu OCCT, po minucie pokazuje "przegrzany" i przerywa test. Pasta pod prockiem to Arctic MX-2. Temperatura dochodzi do 95' i program przerywa test To chyba za dużo jak na temperature w spoczynku.. Edytowane 9 Października 2019 przez nigh9t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Kiedy majstrowane było przy tym cpu i chłodzeniu? Poprawnie założone chłodzenie? Bo nie wygląda. Edytowane 9 Października 2019 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigh9t Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Co masz na myśli źle zalozone? Pasta równo się rozkłada, heatpipy rowno leżą na CPU. Tydzień temu była wymieniana pasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Przy takiej temperaturze w IDLE to tylko albo źle założony radiator, albo wiatrak się nie kręci. Zdejmij i sprawdź, co tam się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigh9t Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Wiatrak się kręci, radiator dobrze styka z CPU, folia z podstawy chłodzenia zdjęta. Martwią mnie jedynie końcówki heatpipów. Poniżej zamieszczam zdjęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Sprawdź czy góra radiatora też jest ciepła. Być może uciekł gaz i ogólnie ciepło nie jest transportowane do finów radiatora i chłodzi tylko sama stopka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwalmw Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Witajcie! 🙂 Wiem, że to starocie, ale każdy ma to na co sobie może pozwolić. Miałem dotychczas Dell 7010 z procesorem i5-3470 (DDR3) i zmieniłem go na HP G3 705 z procesorem AMD PRO A10-8770 (DDR4). Wydaje mi się, że HP na AMD chodzi odrobinę wolniej - jakie są Wasze zdania o tych procesorach? Rzeczywiście ten AMD jest wolniejszy od wysłużonej już i5? Druga sprawa to często rozpędzanie wentylatorów przez AMD - dość głośno wtedy działają, jest to irytujące, na DELLu nie przypominam sobie takich sytuacji. Czy mogę to jakoś zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Witam czy wymieniając i5 3470 czyli 4r/4w (premiera 2012r.), na A-10 87770 tez 4r/4w (premiera 2016) oczekiwałeś znaczącej poprawy ? a co miało by na to wpłynąć ? czy przed zakupem porównywałeś oba procesory ? np. i5 wsparcie dla instrukcji SSE L1 cache 64 KB L2 cache 256 KB L3 cache 6 MB A-10 L1 cache - brak L2 cache 2048 KB L3 cache - brak w każdym teście czy ogólnych zastosowaniach i5 jest wydajniejsza od tego kastrata od AMD , a co za tym idzie responsywność systemu będzie lepsza na i5 co do wiatraków to, pierwej trzeba by sprawdzić czy pasta na procesorze nie jest do wymiany, oraz jakie są dostępne opcje w biosie odnośnie pracy wiatraków. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...