anon92 Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam ostatnio znowu postanowiłem się pobawić moim leciwym sempronem 2200+ 1.5GHz. Udało mi się uzyskać 2 konfiguracje i nie wiem która jest lepsza. 1. 1807 MHz i pamięć około 403 MHz przy timingach 2.5-3-3-7 <-tu może dałoby się uzyskać jakieś 2.5-2-2-7 ale nawet nie patrzałem. 2. 1907 MHz i pamięć około 338 MHz przy timingach 1.5-2-2-6 Jak widać musi być kompromis albo wolniejszy proc albo wolniejsze ramy inaczej nie da rady. Który config zostawić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Są od tego programy typu "benchmark". Pobierasz, instalujesz, testujesz i wiesz. Może się okazać, że w jednym programie / zastosowaniu wydajniejsza będzie inna konfiguracja niż w innym. Konfiguracja 2 może być wolniejsza ze względu na asynchroniczny tryb pracy pamięci. Socket A lubi pamięci pracujące synchronicznie. Nie podałeś tych informacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 (edytowane) Lepiej szybszy ram... IMO w sensie, timingow... Edytowane 10 Lutego 2010 przez SpiderMAN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Tylko numer dwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anon92 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 (edytowane) Rozpatrujcie sprawę pod kątem wydajności w grach (po wstawieniu fx5500 chodzi nawet Wiedźmin haha :D) 3d mark 03 pokazuje niemal identyczne wyniki na obydwu konfiguracjach a Super PI nie robiłem bo ten benchmark chyba nie da mi odpowiedzi jeżeli szukam wydajności pod kątem gier(??), chociaż i tak pewnie z ciekawości zrobię go. Czekam na wasze dalsze propozycje który config lepszy. Poza tym proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tymi synchronicznymi trybami ? Mam teraz fsb 212 a pamięci mogę ustawić na 400, 333,266 bądź 200. Jak mam ustawić fsb i pamięć żeby było synchronicznie? Edytowane 12 Lutego 2010 przez anon92 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...