Skocz do zawartości
Tearius

Chłodzenie I5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiwszy jakże wspaniałą obudowę Lancool K58 postanowiłem wymienić boxowe chłodzenie na jakieś porządne. Po przeczytaniu kilku testów doszedłem do wniosku, że trzeba zaszaleć :D

Noctua NH-U12P SE2

Prolimatech Megahalems Rev. B LGA775/1156/1366

Zalman CNPS 10X EXTREME

Który z nich byłby najlepszy? Jeśli macie jakieś lepsze pomysły, z chęcią wysłucham. :)

Ponadto zamierzam kupić dwa wentylatorki do obudowy (140mm). Na świecidełkach mi nie zależy. Byleby były w miarę wydajne i tanie. Cisza stoi na trzecim miejscu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który byście wybrali z tych moich typów?

SILENTIUMPC FORTIS HE1225

Dołączona grafika

czy

ZALMAN CNPS10X QUIET

Dołączona grafika

lub

ZALMAN cnps10X FLEX

Dołączona grafika

Ceny zbliżone, nie zależy mi na wentylu w komplecie tylko na niskiej cenie i wydajności pod i5.

Może ktoś zna jakieś testy tych chłodzeń?

Linki zupełnie przypadkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam tego SilentiumPC Fortis, porównanie mam tylko do Pentagram Karakorum - temperaturki niższe o 6-7*C - do tego pewny sposób mocowania (backplate + śruby).

Jedynym mankamentem jest fakt, że 2 skrajne heatpipe'y nie stykają się z czapą mojego PII 955BE - a z tego co widziałem proce na i5 są mniejsze, więc mogą woble nie stykać (mimo to ciepło przenoszą jak się od boków rozgrzeją).

Poza tym wykonanie samego coolera przyzwoite (od Karakorum sporo lepsze), podstawka równa.

Edytowane przez Cviek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi