Tearius Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam. Zakupiwszy jakże wspaniałą obudowę Lancool K58 postanowiłem wymienić boxowe chłodzenie na jakieś porządne. Po przeczytaniu kilku testów doszedłem do wniosku, że trzeba zaszaleć :D Noctua NH-U12P SE2 Prolimatech Megahalems Rev. B LGA775/1156/1366 Zalman CNPS 10X EXTREME Który z nich byłby najlepszy? Jeśli macie jakieś lepsze pomysły, z chęcią wysłucham. :) Ponadto zamierzam kupić dwa wentylatorki do obudowy (140mm). Na świecidełkach mi nie zależy. Byleby były w miarę wydajne i tanie. Cisza stoi na trzecim miejscu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 (edytowane) Do budy Zephyry wystarczą. Edytowane 10 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 CM Hyper 212+, tanio i dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tearius Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 CM Hyper 212+, tanio i dobrze. A ten CM ma zapinke na 1156? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Dołóż trochę do Mugen II rev. B + AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 A ten CM ma zapinke na 1156?On ma zapinke na wszystkie gniazda cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 imo jak chcesz zaoszczędzić to scytche mugen II albo zalman cnps10x flex + dobry wiatrak, Jak masz dużo luźnych $$ to megahalems. Popatrz za testami flexa z dobrym przewiewem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Który byście wybrali z tych moich typów? SILENTIUMPC FORTIS HE1225 czy ZALMAN CNPS10X QUIET lub ZALMAN cnps10X FLEX Ceny zbliżone, nie zależy mi na wentylu w komplecie tylko na niskiej cenie i wydajności pod i5. Może ktoś zna jakieś testy tych chłodzeń? Linki zupełnie przypadkowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) Posiadam tego SilentiumPC Fortis, porównanie mam tylko do Pentagram Karakorum - temperaturki niższe o 6-7*C - do tego pewny sposób mocowania (backplate + śruby). Jedynym mankamentem jest fakt, że 2 skrajne heatpipe'y nie stykają się z czapą mojego PII 955BE - a z tego co widziałem proce na i5 są mniejsze, więc mogą woble nie stykać (mimo to ciepło przenoszą jak się od boków rozgrzeją). Poza tym wykonanie samego coolera przyzwoite (od Karakorum sporo lepsze), podstawka równa. Edytowane 30 Marca 2010 przez Cviek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...