ma1y Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Hej czy to normalne że w Phenom X4 965BE wiatrak boxowy kreci sie minimum 4700 obrotów? ten hałas jest nie do zniesienia! rozumiem ze to dobre nigdy nie bedzie ale POTWORNIE głośne jest! :( Plyta Gigabyte Gigabyte MA770T-UD3P. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Włącz PWM w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 PWM jest włączone :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 (edytowane) Wentylator ma wtyczkę 4 pin i jest podłączony do złącza 4 pin? Edytowane 11 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 tak do 4pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 A dobrze założyłeś chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 A dobrze założyłeś chłodzenie?boxa ciężko źle założyć :) temp w idle jest kolo 39C, w stresie 60C, i obroty min te 4700-5000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 - chodzi tak jak u tego japońca? ;0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 coś podobnie, ciezko powiedziec, u mnie ładniejszy ten hałas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 czyli kupic trzeba coś nowego :) reklamować do AMD nie bede, szkoda czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 oprócz pwm w w biosie powinna być jeszcze jedna opcja u ciebie chyba. ale mniej więcej chodzi w niej o to że się ustawia temp jakiej proc ma nie przekraczać (wentylator kręci się na max jak temp zbliża się do tej ustawionej). U mnie można ustawić 60C,75C i 90C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 oprócz pwm w w biosie powinna być jeszcze jedna opcja u ciebie chyba. ale mniej więcej chodzi w niej o to że się ustawia temp jakiej proc ma nie przekraczać (wentylator kręci się na max jak temp zbliża się do tej ustawionej). U mnie można ustawić 60C,75C i 90C.tak wiem, mam 80C np ustawione a on w idel przy 40C kreci sie na min5000 obr. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forkner9 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 odkurz wentyl i zamontuj jakąś 8x8 na budę na pinie PRZY mobo nie przy PSU mi to pomogło w intelu xD nie wiem jakim cudem ale obroty spadły może mniej napięcia pobierało i tyle a jak nie kup regulator i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...