Sebasss Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam, proszę o poradę. Muszę zrobić sieć w domu jednorodzinnym. Internet to neostrada, gniazdko telefoniczne jest na dole domu i nie ma możliwości poprowadzenia kabla na piętro gdzie stoi komputer stacjonarny. Co muszę kupić żeby internet był na komputerze stacjonarnym i dodatkowo sieć wi-fi w domu? Polećcie jakiś dobry router do ok 200zł i coś do stacjonarnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 (edytowane) Ja miałem tak: Na dole Router ADSL z Wifi -PC na dole połączony kablem z routerem, a PC na górze przez wifi, tylko kartę sieciową dokupiłem. -Teraz mam wszystko na kablach i nie widzę większej różnicy.. Mam Router Edimax-a i jestem zadowolony, cichy, stabilny itp.. Nie polecam Pentagram-ów(Cerberus-ów) Przenieś kompa na dół, skonfiguruj router i sieć WiFi, wtedy możesz spokojnie wracać na piętro i cieszyć się bezprzewodowym internetem.. Tylko zakoduj połączenie bo sąsiedzi lubią kraść transfer :) Edytowane 12 Lutego 2010 przez Mar95P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebasss Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 No ok, ale u mnie jest trochę inna sytuacja. PC stoi na górze, dodatkowo mam laptopa. Chcę żeby router stał na dole, żeby był internet na PC (bez przeciągania kabli) i na laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 (edytowane) W czym masz problem? Nawet najtanszy TP-LINK spełnia Twoje wymagania + jakies karty WIFI na USB np. ta > http://www.edimax.pl/pl/produce_detail.php...1&pl2_id=44 Testowana i mogę ją polecić z czystym sumieniem A do PCta polecam tą > http://www.edimax.pl/pl/produce_detail.php...1&pl2_id=44 Tez testowana i tez polecam ;] Edytowane 12 Lutego 2010 przez fumfel20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebasss Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Dzięki za polecenie karty do PC. A jaki inny router do neostrady? Ja używam Linksys WAG200G ale to już stary model. Ta sieć ma być zrobiona u sąsiadki i muszę jej coś polecić tak do ok 200-250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhp Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Mam Router Edimax-a i jestem zadowolony, cichy, stabilny itp.. Nie polecam Pentagram-ów(Cerberus-ów) Pentagramy od edimaksów różnią się: 1) marką, 2) obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 WAG2000g potrafi sie przymulić jak są zajęte wszystkie porty lan i np. dwa laptopy przez WIFI. Zmiana oprogramowania i wymiana routera na nowy nic nie pomogła, musiałem dołączyć do zestawu switch i do niego podłaćzyc komputery kablem wiec nie polecam. Juz bym wolał d-linka np. tego > klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...