andrew777 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Tak jeżeli jest to zasilacz dobrej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Dobre markowe 500 da rade. Gdybys chcial brac 3 dyski w raid to wtedy mozna kombinowac, ta karta ma normalny pobor pradu, pokusilbym sie nawet o stwierdzenie ze nie duzy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 600 w ocz mod stream certyfikat sli i 80+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Więc wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 jeszcze co do płyty i zasilacza nie wiem czy warto byłoby poczekać i wyposażyć się w lepszą płytę (zdolną do obsługi sli i crossfire) bo później może się sytuacja z tą wydajnością zmienić co o tym myślicie? a i drugie pytanie czy nie lepszą alternatywą dla Gigabyte P55 UD3 byłaby MSI P55 CD 53?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) SLI/CF się nie przyda. Później lepiej będzie sprzedać kartę i kupić 1 mocniejsza. Ostatnio były tematy w tym dziale o SLI. Edytowane 15 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 a jeszcze takie pytanko czy jak podkręcam procesor i kartę to czy jest to porównywalne z poborem prądu jakbym miał 2 karty bez podkręcania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 a nie wiesz która płyta się bardziej opłaca ta msi czy ta gigabyte? Wiem tyle że ta msi ma lepsze wyposażenie i mniejszy pobór prądu a gigabyte lepsze wyniki co o tym sądzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterTomster Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Mam pytanko laika... Mam kartę Sapphire HD 4890HD OC 1GB. Czy mogę pod CF kupić kartę innego producenta? Pytam bo wyczaiłem tanio od kolegi XFX HD4890 1GB. Będzie to wspólgrać? (reszta PC klamotów w opisie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 mozesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Hej co powiecie na taki zestaw do gier? Opłaca się? Edytowane 16 Maja 2010 przez SiQEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szot69 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Dokupiłbym cooler, główną chyba lepiej ASRock M3A770DE. Zasika wystarczy 500W chyba że naprawdę potrzebujesz 600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 I ram na Goodram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Nie wiecie może jak będzie prezentować się wydajność w grach w porównaniu do platformy z taką samą grafiką ale procesorem core i5 750 i płytą ga p55 ud3. Czy będzie duża różnica podkreślam w grach (5 fps mniej) czy nie będzie to zauważalne macie może takie informacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 W grach na stocku będzie podobnie, po oc intel będzie znacznie wydajniejszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 W grach na stocku będzie podobnie, po oc intel będzie znacznie wydajniejszy... A Ty dlaczego wybrałeś AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) AMD jest bardziej "przyszlosciowe" jesli chodzi o rozbudowe, pozatym tansze (cena plyt glownych tez przystepniejsza). Pewnie dlatego. :razz: Edytowane 17 Maja 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 ale wydajnością jednak ustępuje intelowi tak również jak i prądożernością i technologiami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 A Ty dlaczego wybrałeś AMD? ale wydajnością jednak ustępuje intelowi tak również jak i prądożernością i technologiami Raz - cena całej platformy jest trochę niższa, dwa - AMD tak nie kombinuje z podstawkami - do obecnej płyty włożę x6 jak zacznie mi brakować mocy obliczeniowej... a wydajność, jest z reguły powiązana z $... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Raz - cena całej platformy jest trochę niższa, dwa - AMD tak nie kombinuje z podstawkami - do obecnej płyty włożę x6 jak zacznie mi brakować mocy obliczeniowej... a wydajność, jest z reguły powiązana z $... a nie wiesz może jakie plany mają co do am3 kiedy ma się skończyć i czy będą na nią 32 nanometrowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Witam chciałbym w tym poście poruszyć temat ostatnich podwyżek cen komputerów i części do nich. Interesuje mnie czy może wiecie czym to jest spowodowane, może kiedy to się skończy, albo po prostu jeśli chcecie możecie się wypowiedzieć na ten temat. Powiem tyle że w znanym nam wszystkim sklepie w którym tworzone są zestawy miesiąca procesor intel core i5 750 podrożał o prawie 100zł tak samo jak pamięci i inne komponenty podrożały. Nie wiecie może czym to jest spowodowane i czy to się kiedyś zmieni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) 1. Cena dolara 2. Okres komunijny (w minimalnym stopniu) Edytowane 24 Maja 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 to co w Ameryce rośnie kryzys nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Po sytuacji w Grecji rynki EU poszly w dol, potem bylo w miare ok bo poszly dotacje. Ale inwestorzy nadal bali sie u nas o swoje finanse wiec gielda szla w dol, za nia cena dolara. Zlotowka slabnie rowniez przez powodz, wlasciwie glosno o nas wszedzie, rowniez o sytuacji politycznej i tak robi sie zastoj bo na gieldzie dzieja sie czasem cuda :P jedna pltka wystarczy by akcje poszly w dol. W sumie to nie wiem kiedy to sie skonczy, mam nadzieje ze szybko bo w koncu gospodarczo to akurat my stoimy w centrum najpewniej. btw okres komunijny moim zdaniem to raczej nie w tak minimalnym stopniu ;P za moich czasow gdy zegarki i rowery byly w modzie tak nie bylo, ale dzis maj to wieksze zniwa niz grudzien... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 (edytowane) Hej nie wiecie kiedy ta sytuacja z tymi horrendalnymi cenami się skończy chce se kupić kompa i nie wiem kiedy będzie dogodna chwila Edytowane 29 Maja 2010 przez SiQEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exz Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Podpinam się pod temat... Zestaw do gier, ale z czasem jakas obróbka filmów, renderowanie grafiki. Procesor: Intel Core i7 860 4x2.80 GHz BOX Wentylator: Scythe Mugen 2 Rev.B / Noctua NH-U12P SE2 Płyta główna: MSI P55-GD65 Pamięć: G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL7 ECO Dysk: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 Nagrywarka: Samsung SH-S223C SATA (black) Karta graficzna: Sapphire Radeon HD5850 1024MB DDR5 256bit Obudowa: SilentiumPC Gladius 600 Window Pure Black Zasilacz: OCZ Z-Series 550W Suma: około 4200zł Może jakiś zestaw na lga 1366 byłby wydajniejszy? Czekam tylko aż te ceny spadną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwf123 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 No dokładnie, ceny są teraz chore. Ja kupowałem na koniec marca i za procka i grafe dałem po 540zł. Płyta 430zł, ram 349zł. Jak bym teraz kupował to tylko zasilacz bym miał w podobnej cenie bo ja kupowałem za 279zł a widze że teraz można mieć za 280. I nie uwierzę że za wszystko odpowiedzialna jest słabnąca złotówka. Bo część rzeczy jest w tej samej cenie a inne mocno podrożały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam chciałbym spytać was czy kupował już ktoś z was kompa przez internet tzn. przywiózł mu kurier części? Interesuje mnie to bo się boje potem reklamować. Doradźcie coś. PS Przepraszam jak nie ten dział nie wiem gdzie indziej mógłbym wstawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...