Skocz do zawartości
d0nMD

Kingston Dt200 128gb - Podejrzanie Tanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem pendrive'a Kingston DT200 128GB z tej aukcji.

Cena jest podejrzanie niska, a sprzedający zarzeka się na wszystkie świętości, że to oryginał.

Jak mogę to sprawdzić? Jakiej wydajności powinienem się spodziewać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Około 30 MB/s odczyt, około 14 MB/s zapis...

Najprawdopodobniej bez gwarancji i z podwyższonym ryzykiem uszkodzenia, lub uszkodzony, albo być może wszystko OK.

http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...=Szukaj&lr=

Jak będzie OK, to trzeba powiedzieć, że naprawdę korzystny zakup. POWODZIENIA :)

//EDIT

Jednak zapis około 8 MB/s

Edytowane przez karols2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio pojawilo sie duzo takich penow na allegro - 128GB i cena do 300 zeta. Sam sobie ostrze zabki na cos takiego, ale obawiam sie, ze to zwykla sciema i mamy do czynienia z odpowiednio przeformatowanymi podrobkami, ktore zglaszaja wieksza pojemnosc niz rzeczywista... Wrzuc na niego kilkanascie GB danych i nastepnie sprobuj je odczytac. Jest duza szansa, ze prawidlowo zapisane beda tylko te, ktore wgrywales jako ostatnie, bo po zapelnieniu rzeczywistej pojemnosci dane sa nadpisywane. Mialem kiedys takiego "ipod'a" ktory zglaszal sie jako 16GB ale pliki "sie psuly". Dopiero po prawidlowym formacie pokazal swa prawdziwa pojemnosc - 256MB...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosto z pudełka podłączam do kompa - niby wszystko gra.

Przeformatowałem na NTFS i błąd - nie można cośtam cośtam. I teraz w menedżerze urządzeń mam Generic Flash Disk 8.0 :D

Odradzam w ogóle patrzeć na takie aukcje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi