Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec jesli dobrze kombinuje to jesli do Epox'a 8KHA+ wsadze pamiatki DDR333 i ustawie proca na fsb166(powiedzmy ze proc wytrzyma :D )to uruchomi sie dzielnik 1/5 i PCI bedzi taktowany 33MHz,a pamieci beda pracowaly synchronicznie na 166MHz(czyli 333DDR).Poprawcie mnie jesli sie myle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to fajnie.z KT333 sa jeszcze jakies problemy wiec chyba lepiej juz tego 8KHA+ i jazda :D  :D  :D .Dobra no to teraz tylko jakis proc ktory bedzie biegal na 166fsb

To pewnie zalezy od keszu :P

Pewnie jakiegos 2100+ bierz. Co do cena/wydajnosc to pewnie 1800+ jest najlepszym rozwiazaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslicie o np.Xp1800+ odpalonym na 10x166 :D ,czy to jednak zbytnio optymistyczne.

Czemu zbyt optymistyczne ?

Do tego zestawu P3000 albo 3200 i powinno chodzic. Ludzie odpalaja te XP na 210Mhz, tak powiedzial tristan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo odpalaja!!! tylko ze na chlodzeniu wodnym + peltier lub inne hardcorowe chlodzenia. Z serii AGOIA na 10x166mhz pojdzie bez problemu!. Jakbys mial wode + peltier to bys gdzies ok 2GHz wycisnol. W przeciwsienstwie do celerona Tulipana ktory zadko co chodzi na 133mhz! JAkby sie dalo zmieniac mnoznik to pewnie. Ale po co dla starej platformy na SDram wyzsza FSB?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo odpalaja!!! tylko ze na chlodzeniu wodnym + peltier lub inne hardcorowe chlodzenia. Z serii AGOIA na 10x166mhz pojdzie bez problemu!. Jakbys mial wode + peltier to bys gdzies ok 2GHz wycisnol. W przeciwsienstwie do celerona Tulipana ktory zadko co chodzi na 133mhz! JAkby sie dalo zmieniac mnoznik to pewnie. Ale po co dla starej platformy na SDram wyzsza FSB?.

Nie potrzeba mu bo robi Twojego od tylu bez smarowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogle SDRAm porazka i jeszcze s370!!! PORAZKA , DRAMAT

Powtarzasz sie wiec ja tez sie powtorze. Zapodaj wyniki w 3dmarku 2001se w dafault, do tego w 1024x768 w 16 bitach i na koniec w ustawieniach low (dla Ciebie- 640x480x16) . A wtedy sie przekonasz ile ten DRAMAT jest wart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres pewnie dlatego tak wyśmiewają sie z twojego sprzętu bo ci go zazdroszczą.Masz zajebisty sprzęt super procek na bardzo zajebistej podstawce s370 no i te nowoczesne pamięci sd sdramy o Fsb 8x 133mhz nie wzpominając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres pewnie dlatego tak wyśmiewają sie z twojego sprzętu bo ci go zazdroszczą.Masz zajebisty sprzęt super procek na bardzo zajebistej podstawce s370 no i te nowoczesne pamięci sd sdramy o Fsb 8x 133mhz nie wzpominając.

A Tobie ilu klepek brakuje ?

Skad Ty sie zerwales ? Wpadasz jak do siebie i jakies ciekawostki wypisujesz. Zastanawiasz sie czasem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu ;-)

8KHA+ działa na 166 FSB zupełnie bezboleśnie, a ograniczenia FSB wynikają tylko z jakości ramu.

Od około miecha pracuję na ustawieniach 166x9,5 i jest super.

Niestety mój proc nie chce więcej niż 1,6 ale 10x 160 jest gorszym ustawieniem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duncan jak odblokowales mnoznik,chodzi mi tylko o sposob.Nie pisz referatow bo mi by sie nie chcialo tego czytac ,a Tobie pewnie pisac tez sie nie chce  :D  :D  :D

Standardowo ;-)

Wzorowałem się na filmie Tom's Hardwere Guide ale nieco to uprościłem.

Najpierw bierzesz klej (np.kropelka) i wypełniasz dołek między mostkami (ja to robiłem tak jak na filmie taśma klejąca itp.)

Następnie bierzesz lakier i malujesz po staremu (bez tej tasmy jak chce Tom bo strasznie długo by było ;-))

TU jest link do sposobu u Toma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema Duncan, mam dokladnia taki sam sprzecior i wlasnie mam zamiar kupic pc2700 co by puscic na 166 fsb, ale widze ze ty masz cruciale 2100 i co chodza spoko na 166? Gdzie i za ile je kupiles jesli moge wiedziec.

A propos wczesniejszych postow - 3DMARK 2001 640x480 16 bit 10000 z malutenkim haczykiem 3Dmarkow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema Duncan, mam dokladnia taki sam sprzecior i wlasnie mam zamiar kupic pc2700 co by puscic na 166 fsb, ale widze ze ty masz cruciale 2100 i co chodza spoko na 166? Gdzie i za ile je kupiles jesli moge wiedziec.

A propos wczesniejszych postow - 3DMARK 2001 640x480 16 bit 10000 z malutenkim haczykiem 3Dmarkow :)

Tak no więc co do Cruciali to sprowadziłem je sobie bezpośrednio z USA kiedy był dołek cenowy, ale drugie tyle musiałem zapłacić opłat (Vat +cło).

Niedługo mam zamiar sprzedac te pamięci.... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...