Navek Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam. Mój problem polega na tym, że obrazy (np. .jpg) nie chcą się otworzyć przeglądarką (Przeglądarka fotografii systemu Windows) windowsową (posiadam Win7). Wyskakuje błąd "Przeglądarka fotografii systemu Windows nie może wyświetlić tego obrazu z powodu niewystarczającej ilości dostępnej pamięci. Zamknij niektóre programy, których obecnie używasz lub zwolnij miejsce na dysku, jeśli jest prawie zapełniony, a następnie spróbuj ponownie." Dysk mam 500 gb z czego ~65% jest wolne, ramy 4gb a-daty ddr3. RAM też nie jest używany w 100%, ponieważ w Historii użycia pamięci fizycznej jest używane nie więcej niż 30%. Zauważyłem natomiast, że podczas testowania programem SuperPI, Real memory i avaible real memory są na minusie. Czy da się to jakoś naprawić? Screen z SuperPI: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navek Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 f5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Plik wymiany wyłączałeś? Bo z autopsji wiem, że po jego wyłączeniu czasami takie kwiatki się dzieją. Poza tym spróbuj wyłączyć antywira (o ile masz) i przeinstalować sterowniki od k. graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navek Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Jak wyłączyć plik wymiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 http://lmgtfy.com/?q=Jak+w%C5%82%C4%85czy%...plik+wymiany%3F Ale musisz go chyba włączyć, a nie wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navek Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Niestety to nic nie dało. Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahtzee Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Może trochę późno odświeżam temat, ale jeszcze komuś się przyda moja odpowiedź. Kiedyś wujek Google mi pomógł i zadziałało. Bardzo prosta operacja. Wchodzimy w "Panel sterowania" wybieramy "Zarządzanie kolorami". Następnie w zakładce "Wszystkie profile" w grupie "Profile ICC" powinien się znajdować profil, który w nazwie powinien zawierać model naszego monitora. Zaznaczamy go i klikamy przycisk "usuń". obrazy powinny wyświetlać się szybko i prawidłowo. Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...