Skocz do zawartości
Navek

Problem Z Pamięcią

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój problem polega na tym, że obrazy (np. .jpg) nie chcą się otworzyć przeglądarką (Przeglądarka fotografii systemu Windows) windowsową (posiadam Win7). Wyskakuje błąd "Przeglądarka fotografii systemu Windows nie może wyświetlić tego obrazu z powodu niewystarczającej ilości dostępnej pamięci. Zamknij niektóre programy, których obecnie używasz lub zwolnij miejsce na dysku, jeśli jest prawie zapełniony, a następnie spróbuj ponownie." Dysk mam 500 gb z czego ~65% jest wolne, ramy 4gb a-daty ddr3.

RAM też nie jest używany w 100%, ponieważ w Historii użycia pamięci fizycznej jest używane nie więcej niż 30%. Zauważyłem natomiast, że podczas testowania programem SuperPI, Real memory i avaible real memory są na minusie. Czy da się to jakoś naprawić?

Screen z SuperPI:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może trochę późno odświeżam temat, ale jeszcze komuś się przyda moja odpowiedź. Kiedyś wujek Google mi pomógł i zadziałało.

Bardzo prosta operacja. Wchodzimy w "Panel sterowania" wybieramy "Zarządzanie kolorami". Następnie w zakładce "Wszystkie profile" w grupie "Profile ICC" powinien się znajdować profil, który w nazwie powinien zawierać model naszego monitora. Zaznaczamy go i klikamy przycisk "usuń". obrazy powinny wyświetlać się szybko i prawidłowo.

Pozdrawiam

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi