Skocz do zawartości
B3T0N

MAM BIIG PROBLEM -POMOZCIE BO NIE WIEM CO JEST GRANE (EPOX)

Rekomendowane odpowiedzi

otoz stalo sie to wczoraj gdy zmienilem paste pod procem - zdjalem nukleona , zdemontowalem MOBO (EPoX 8RDA) i powyjmowalem bebechy z pudla - wyciagnalem grafe modem , itp. i....pamiec - przesmarowalem proca elegancko , zalozylem spowrotem bloczek i pozostale rzeczy i odpalilem kompa i...... brak posta - glucho - wiec pomyslalem ze zresetuje BIOSA i bedzie wszystko w porzadku - no i pomoglo - MOBO wstala lecz od razu na poscie sie zwiesila - zresetowalem kompa i udalo mi sie wejsc do biostu - poustawialem wszystko na default i zresetowalem kompa i nic - brak posta i na wyswietlaczu komunikat C1 - mysle sobie ze pewnie pamieci zle zamocowalem - poprawilem je i komp wstal i doszedl do bootloadera i zwiecha - na wyswietlaczu jest komunikat 7F - mysle sobie ze chyba mobo pada - postanowilem sprawdzic kompa na innym zasilaczu i dalej to samo (sprawdzalem na codeszajsie 400W i na fortronie 250Wi to samo) - w koncu po 15 min kompowi udalo sie na chwile wejsc do windy i juz na samym poczatku zwiecha - probuje dalej - kilka resetow i dalej to samo - w koncu po godzinie komp wszedl stable do windy i pochodzil przez 5 min i zwiecha , po 2 godzinach komp juz chodzil dluzej - zapuscilem prime95 i od razu zwiecha - postanowilem zrobic underclocking - puscilem athlona na 5x100 @ 1,4V i dalej to samo - wiec wykluczylem wine proca - plyta lezy juz w servisie z pamieciami (SEITEC 333MHz @CL2,5) - mam duze podejrzenia co do pamieci ale czy moze winna byc temu takze grafa ??? co o tym sadzicie ?? a moze proc zaczyna cos walic w h****a

help

teraz jade na p200MMX @WINXP - aleeeee totalny mul :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...