fidodido Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 witam. mam taki problem, a mianowicie: siedze sobie dzis na kompie(lapek nec'a) na gg, nagle komp sam sie zresetowal. po resecie myszka podpieta pod usb swieci sie ale nie chodzi i wogole porty usb nie wykrywaja niczego.. tzn. jak podpinam np. pendrive to dioda od pendriva sie swieci ale komp go nie wykrywa. odinstalowalem w menedzerze urzadzen wszystko zwiazane z usb, zrobilem reseta. po resecie ponownie wszystko sie zainstalowalo ale nadal nic nie wykrywa.. w biosie oczywiscie usb enabled.. bardzo prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 A jakiś konfig? szczególnie zasilacz jest interesujący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidodido Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 nie wiem jaki zasilacz, to jest laptop NEC.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) Skoro to laptop, to jeżeli upaliłeś coś na lini danych usb (a na to wygląda) to i tak nie obejdzie się bez serwisu, bo w domu tego naprawić się nie da. Nie znam się za dobrze na laptopach, ale wygląda to na uszkodzenie huba usb. Poczekaj jeszcze na wypowiedź kogoś bardziej kompetentnego w tych sprawach. PS. Mógłbyś podać też model lapka PS2. Nie zauważyłem informacji o laptopie w pierwszym poście, przepraszam... :/ Edytowane 13 Lutego 2010 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidodido Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 cholercia jak serwis to niedobrze.. dziwne tylko ze zasilanie w usb jest a nic nie wykrywa.. :/ model to: NEC Versa M340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) w menedzerze urzadzen, przy sprzecie usb, odznacz 'zezwalaj temu komputerowi na wylaczenie tego urzadzenia w celu oszedzenia energii', sprawdz czy dziala wszystkie sterowniki zainstalowane? wszystkie usb nie dzialaja?(obydwa z tylu i to z boku tez?) tak czy siak nie obejdzie sie bez wizyty w serwisie, jesli masz wyłamane lub zwarte gniazda albo uwalony kontroler, trzeba bedzie wlutowac nowe. Edytowane 13 Lutego 2010 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidodido Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 zrobilem to juz wczesniej: odznaczylem ta opcje w tych czterech kontrolerach, a w tych czterech wyzej nie bylo takiej opcji.. niestety nic to nie dalo, usb nadal nie dziala.. wszystkie nie dzialaja, tzn. 2 z tylu bo to trzecie z boku jak kupilem bylo juz zepsute (w srodku zagiete i nie da sie wogole nic podpiac..) hm serwis mi sie nie usmiecha bo lapek kupilem za granica jakies 2 lata temu, uzywany.. no ale chyba nie ma wyjscia, ciekawi mnie tylko ile taka naprawa moze kosztowac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Sprawdź na innym systemie - postaw obok drugiego Windowsa lub odpal Linuxa livecd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...