Skocz do zawartości
inc0gnit0

Asus A7v600/x/f/se

Rekomendowane odpowiedzi

Nieważne czy to XP SP2 czy SP3... z VIA zawsze jest problem...

A Zainstalowałeś najnowsze drivery do chipsetu VIA Hyperion Drivers...? Jak nie to zainstaluj je przed zainstalowaniem grafiki, zreinstaluj grafika i powinno chodzić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cholera ;((. Nadal to samo... wiązałem z tym nadzieje. Kurde co robić... Nieważne czy naprawimy to czy nie, chcę chociaż wiedzieć co jest powodem... Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

A w biosie jak masz poustawiane?

Przywróć domyślne ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wiem... Ale wolę tam nic nie grzebać głębiej bo jeszcze coś sknocę ;(. Mogę zdjęcie zrobić, jestem gotów do poświęceń.

edit. przypomina sobie tylko, że co jakiś czas (bardzo rzadko) pojawia się jakiś warn co do taktowania procesora ale orientacyjnie to chyba nie ma nic do rzeczy...

Edytowane przez pawelbp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wiem... Ale wolę tam nic nie grzebać głębiej bo jeszcze coś sknocę ;(. Mogę zdjęcie zrobić, jestem gotów do poświęceń.

edit. przypomina sobie tylko, że co jakiś czas (bardzo rzadko) pojawia się jakiś warn co do taktowania procesora ale orientacyjnie to chyba nie ma nic do rzeczy...

Zrób Clear CMOS, ustaw tylko datę i godzinę oraz sekwencję startu na HDD0.

I pisz jakie rezultaty, ale szczerze mówiąc to mi wygląda na skopaną Winde...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tak... Ale skoro to się powtarza to nie wydaje mi się, żeby najnowsze sterowniki cokolwiek pomogły, zdaję się na Ciebie mistrzu ;)

Chyba to pchła... Musisz mieć pewność...

Masz może skąd pożyczyć inna grafę na AGP 8x?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo... Ale pamiętam, że prosiliśmy ludzi ze sklepu o najlepszą kartę graficzną na taką specyfikację sprzętową. Więc chyba karta jest ok... Ty coś pomiędzy sprzętem a softwarem nie trybi (tak na moje oko) ;). Ale wiesz... ja tam wiem dużo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo... Ale pamiętam, że prosiliśmy ludzi ze sklepu o najlepszą kartę graficzną na taką specyfikację sprzętową. Więc chyba karta jest ok... Ty coś pomiędzy sprzętem a softwarem nie trybi (tak na moje oko) ;). Ale wiesz... ja tam wiem dużo...

Weź inną płytkę z systemem... postaw od nowa...

Zainstaluj drivery do płyty najpierw wersja od 5.0 w górę.

Potem zainstaluje stery do grafiki i daj cynk co się dzieje. Bo skoro w ogóle działa to nie jest tak źle.

Tak a propo sprawdź w biosie na ile masz ustawione zasilanie portu AGP, a pozatym to napisz co ma za zasilacz, bo ten Radeon wymaga mocnego zasilacza, zresztą jak i mój...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a propo sprawdź w biosie na ile masz ustawione zasilanie portu AGP, a pozatym to napisz co ma za zasilacz, bo ten Radeon wymaga mocnego zasilacza, zresztą jak i mój...

Zasilanie jest ok bo sprawdzał "informatyk". A zasilacz jest może za słaby (350V) ale kolega podłączał mocniejszy o wiele i niestety ten sam problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało się, ale karta pracuje strasznie niewydajnie

Rozwiń myśl dalej. Jaki proc wogóle... X1650 to jest wogole straszna karta jesli chodzi o wydajność... chocby dlatego ze na niej jest "translator" agp na pcie-ex... to tez spowalnia...

z VIA zawsze jest problem...

To zapraszam na chipset SIS... i jego emulacje AGPx8...

Realny zysk pomiędzy AGPx4 i x8 czasami jest marginalny bo procesor nie jest w stanie dać takiego strumieńia danych ( 1156mb/s ) AGPx8 było juz reanimacja trupa...

Chyba ze zdarza sie ze sprzety się gryzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instalowanie Via HyperWizion nie daj za dużo a zadne ostatnie sterty pod ATI jak chcesz sciągnąć do Xp to nie ma szans aby poprawnie działały moze przesiądź sie na innego windowsa viste czy nawet 7 bo miałem podobnie i zainwestowałem w 7 to wszystko chodzi pięknie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instalowanie Via HyperWizion nie daj za dużo a zadne ostatnie sterty pod ATI jak chcesz sciągnąć do Xp to nie ma szans aby poprawnie działały moze przesiądź sie na innego windowsa viste czy nawet 7 bo miałem podobnie i zainwestowałem w 7 to wszystko chodzi pięknie:)

Ty sam szukasz porad, a komuś doradzasz przejście na 7mkę... :P

Nowe drivery do chipsetu i nowe do grafy i powinno działać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty sam szukasz porad, a komuś doradzasz przejście na 7mkę... :P

Nowe drivery do chipsetu i nowe do grafy i powinno działać...

tak wiem i instalowałem najnowesze stery do Chipsetu itp i tak nei działał mi CCC bo był błąd i karta chodziła bardzo słabo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...