Skocz do zawartości
lewy

POMOCY!!! KOMP NIEODPALA!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie grałem championship manager'a , a tu bez rzadnego ostrzeżenia komp się samoistnie wyłącza . Gdy chcę go ponownie włączyć, diody tylko na ułamek sekundy zaświecają , poczym komputer znowu się wyłącza. Co się <span style="color:red;">[ciach!]</span>a stało!? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Zasiłka poszła , czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie grałem championship manager'a , a tu bez rzadnego ostrzeżenia komp się samoistnie wyłącza . Gdy chcę go ponownie włączyć, diody tylko na ułamek sekundy zaświecają , poczym komputer znowu się wyłącza. Co się <font color="#FF0000">[ciach!]</font> stało!? :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil: . Zasiłka poszła , czy co?

Tydzień temu miałem coś podobnego. Przyczyna...awaria zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A właściwie chodził tylko nie trzymał napięcia 12 V. Czasem odpalał, uruchamiał windowsa i zwiecha. Czasem tylko bios i wyłączał się.

Zasilacz poszedł do naprawy (gwarancja) a ja w tym czasie wymieniłem budę wraz z nowym zasilaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem jeszcze lepszy motyw - okazało się że przycisk Power miał zwarcie w okolicach 0,9-2 MegaOhma i to powodowało, że komputer albo startował albo wyłączał się odrazu :) ... no ale pewniu u Ciebie to zasilacz ;) Chociaż sprawdziłbym odłączając wszystkie kabelki led itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zasilka - na twoim miejscu modlil bym sie aby plyta byla cala (mi codeszajs 2 razy plyte do serwisu wyslal :?)

To chyba ja mam z takim duuże szczęście co?

A tak w ogóle to z twoją płytą może być już niezadobrze. Kiedyś przez awarię zasilacza (200W w ATXie :lol: :lol: :lol: jak zaobaczyłem to mało nie upadłem ze śmiechu) mój koleś spalił MB Abita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zasilka - na twoim miejscu modlil bym sie aby plyta byla cala (mi codeszajs 2 razy plyte do serwisu wyslal :?)

A tak w ogóle to z twoją płytą może być już niezadobrze. Kiedyś przez awarię zasilacza (200W w ATXie :lol: :lol: :lol: jak zaobaczyłem to mało nie upadłem ze śmiechu) mój koleś spalił MB Abita.

spokojne - teraznieszy zestaw jest ciagniety przez porzadna zasilke 400W 8)

problemy byly z 300w codeszajsem msi na KT133a i antkiem 1.4 ale to juz stare dzieje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojne - teraznieszy zestaw jest ciagniety przez porzadna zasilke 400W 8)

problemy byly z 300w codeszajsem msi na KT133a i antkiem 1.4 ale to juz stare dzieje :)

Ja mam codegena 300 i wcale nie jest taki zly :D . Chociaz niepowiem jeden mi juz poszedl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...