korzi Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Dosyc dobry komp 4 gb ram jaki Windows Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Interista Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Dosyc dobry komp 4 gb ram jaki Windows No zaje***** dużo mi to mówi... Nie tylko mi... Co do systemu to Win 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzi Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 No zaje***** dużo mi to mówi... Nie tylko mi... Co do systemu to Win 7Core @ Duo E7400 Ocz 4 gb Ram Gtx 260 AsRock TurboTwins 2000 zasilacz Modecom 500W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BRVideo Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Win 7 X64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmf Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Win 7 X64a po co x64? Żeby miał problemy z grami lub sterami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Jakie problemy? Podaj gry, z jakimi są problemy na x64. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Żeby wykorzystać te 4GB. Poza tym problemy ze sterownikami czy grami to bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Windows 7 Professional BOX x64 :D Wyższa cena, ale dodatkowo dostajesz narzędzie do pełnego backupu systemu i parę innych narzędzi administracyjnych, które od czasu do czasu się przydają. Pamiętaj o 10 aktywacjach online, potem to już tylko aktywacja przez infolinie :) OEM nie polecam ze względu na opinie oddziału USA (czyli chyba najważniejszego), że dla użytkownika domowego taki system nie jest legalny, jeśli sam go instaluje (musisz być System Buildierem). Jeśli jednak ten fakt "semi-legalności" Cię nie interesuje to odradzam ze względu na 4 przypadki, w których system poprosił o ponowną aktywację (była to jednak Vista a nie Win7): - po wykonaniu aktualizacji z windows update, - po instalacji sterowników od Intela do AHCI/RAID (Matrix Storage Manager), - po instalacji czytnika kart (wow), - po instalacji Deamon Tools (w tej wersji freeware). Oczywiście nie wszystkie 4 przypadki miałem na jednym komputerze/systemie. Przykładowo Deamon Tools na Vista nie zdezaktywował systemu, natomiast na XP już tak. Windows Update znowu takie cudo zrobił nie u mnie w komputerze. Ponowna aktywacja niby nic nie kosztuje, ale jeśli się nie powiedzie (miałem tak w 2 z 4 opisanych przypadków) to trzeba wpisać nowy klucz produktu, dla wersji OEM wiąże się to często z zakupem nowego systemu (chociaż może niekoniecznie, bo osoba, którą znam i musiała kupić kolejny raz system, zmieniła płytę główną ze względu na awarię i na infolinii nic nie mogli poradzić). Osobiście w takim przypadku wklepuje kolejny klucz z MSDN AA (subskrypcja na produkty MS, w dodatku uczelniana), więc też tak do końca nie mogę powiedzieć jak to jest z OEM i np. instalacją sterowników do RAID, czytnika kart czy programów typu Deamon Tools (być może w takim wypadku istnieje możliwość ponownej aktywacji poprzez infolinię MS). Pozdrawiam i życzę udanego zakupu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 I tym optymistycznym akcentem zakończmy ten temat - przejaw totalnego ignorowania regulaminu oraz nieużywania podstawowych narzędzi jak przyklejone tematy i wyszukiwarka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...