waldek_itc Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Kupiłem sobie kartę KWORLD (KW-TV7134RF-PRO) Mpeg Tv Station / PCI i nie mogę jej zainstalować w moim systemie WIN XP, ani w WIN Me. WIN XP (czy Me) powinien sam wykryć nową kartę w kompie lecz niestety nie wykrywa jej (dziwna sprawa, bo przecież powinien wykryć kartę pnp). Pobrałem nowe stery ze strony producenta i w trakcie instalacji pojawia się info, że stery nie są podpisane cyfrowo do XP (stare też nie były podpisane). Szlag mnie trafia, bo stale mam info dotyczące sprzętu (Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)) Kochani proszę - Pomóżcie. Co z tym zrobić ?? Czy możliwe jest aby nowa karta była uszkodzona ?? Może macie jakieś sugestie. Pozdrawiam - Waldek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Na jakim chipsecie jest ta karta ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 ten model jest na philipsie, nie wiem jak inne modele tej firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 o ile mi wiadomo to karty tv sa dosyc wybredne jezeli chodzi o przerywania i dostep do pamieci , od czasu do czasu sie bije ze swoja... moze przyczyna lezy w tym w ktorym slocie pci jest karta zainstalowana a nie w oprogramowaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziegiel Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Dosyć pobierznie opisujesz problem, ale myślę, że miałem to samo na karcie PixelView. Gdy zainstalowałem kartę system jej nie wykrywał (98 SE, ME, XP), ale była widoczna w menadżerze użądzeń jako "nieznane". Więc.... zajrzałem do instrukcji :P I co się okazało? 1. Zainstaluj drivery - karty nie będzie widać 2. Uruchom ponownie system, (rozmumiem, że w tym momencie system nie instaluje swoich driverów) przejdź do menadżera użądzeń i wybierz te nieznane urządzenie (powinny być 2 - dźwięk i video). Teraz zainstaluj sterownik od "Kontrolery dźwięku...", wybierz (tak było u mnie) Brooktree Video albo Audio. Teraz restart i powinno działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek_itc Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Witajcie !!! Pragnę podziękować wszystkim za wypowiedzi. Faktycznie karta była uszkodzona. Udałem się z nią do sklepu i sprzedawca wymienił mi na drugą, jak powiedziałem mu, że ani XP, ani Me nie widzą nowego sprzętu zainstalowanego w kompie. Gdy zainstalowałem nową kartę do kompa - XP od razu wykrył nowy sprzęt, skorzystałem z okazji i zainstalowałem od razu nowe stery z netu. Bardzo złożona jest konfiguracja - tuner wyłapuje wszystkie stacje TV (nawet te słabsze sygnały) - i mam teraz po 2 lub 3 te same programy (oczywiście z różną jakością sygnału). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek_itc Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Kochani !!! Doszły mnie słuchy, że tą kartą nie będę mógł zdekodować programów kodowanych w CATV. Czy to prawda ?? Może znacie jakiś program, który "podziała" na tej karcie (ew. link do programu). Proszę o pomoc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Kochani !!! Doszły mnie słuchy, że tą kartą nie będę mógł zdekodować programów kodowanych w CATV. Czy to prawda ?? Może znacie jakiś program, który "podziała" na tej karcie (ew. link do programu). Proszę o pomoc!!! Jeżeli ten model jest na układzie philipsa to o dekodowaniu możesz zapomnieć bo soft do dekodowania działa tylko z BT8xx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek_itc Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Kochani !!! Doszły mnie słuchy, że tą kartą nie będę mógł zdekodować programów kodowanych w CATV. Czy to prawda ?? Może znacie jakiś program, który "podziała" na tej karcie (ew. link do programu). Proszę o pomoc!!! Jeżeli ten model jest na układzie philipsa to o dekodowaniu możesz zapomnieć bo soft do dekodowania działa tylko z BT8xx. A chipset Conexant Fusion 878A będzie dekodował ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 bedzie dekodowal ... wszystcko co ma w nazwie bt8x8 dziala z borgiem albo moretv a tam masz dekodery, ... ja sam mam karte na phillipsie saa7134 i wsparcie dekoderów dla tych kart jest tylko kwestia czasu, zreszta widac ze jednak cos sie wokol nich dzieje (dla linuksa sterowniki juz sa)a imho jakosc obrazu jest lepsza niz na bt8x8, ze wzgledu chocizaby na wieksza rozdzielczosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek_itc Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Witajcie ponownie !!! Bez problemu wymieniłem kartę na tą z chipsetem CONEXANT 878 A . Zainstalowałem borgtv, a on powiedział mi, że mam za mało pamięci ??? (256 RAM), a następnym razem, że nie wykrył chipsetu 878 (przecież karta KWORLD MPEG TV STATION/PCI typ KW-LTV878RF-PRO/S jest na chipsecie 878). Zaczyna mnie pomału trafiać - dlaczego tak się dzieje ??? Chciałbym móc cieszyć się rozkodowanym HBO czy CANAL+ Proszę Was o jakiekolwiek sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek_itc Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Chłopaki !!! dajcie jakieś sugestie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Użyj programu More Tv, powinno działac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 ...on powiedział mi, że mam za mało pamięci ??? (256 RAM), a następnym razem, że nie wykrył chipsetu 878 (przecież karta KWORLD MPEG TV STATION/PCI typ KW-LTV878RF-PRO/S jest na chipsecie 878).zrezygnuj z win 2k/XP i zainstaluj karte pod 98. rozumiem ze borg w wersji 2.55 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Miałem te karte na philipsie i sprzedalem. Aktualnie mam werjse na 878a i powiem krotko: obraz fajny, dzialac dziala, dekodowac zapewne rowniez, ale programy jak borgTv , jtv3v126 kaplica..mozna zapomniec. Teoretycznie wiem ze jtv3 powinna dzialac na tej karcie .. Jakies sugestie jak odpalic jtv3 na kworld 878a|?? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...