Skocz do zawartości
Hawk

Benchmark Unreal 2003 kto Ile

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt : XP1700;512DDR;GF2PRO 200@400

Benchmark:

z AA max w detonatorach 2770:

640x480 33,504 FPS

1024x768 14 FPS :cry:

z wył AA :cry: :

640x480 103,9 FPS :twisted:

1024x768 53,126 FPS :wink:

A jak u was ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duron 1000@(8x133) GF4Ti 4200

1024x768x32x85Hz

aa quincunx - 80 fps

bez aa - 90 fps

Co taka mała różnica z AA i bez AA ?

myślałem że na GF4 poleci lepiej :cry: :?:

No tak, u mnie na GF2 też zwalniało przy AA, ale podobno nowe karty lepiej sobie z tym radzą.

Aż się boje sprawdzać co by było na Rivie TNT2 Ultra, na której obecnie jadę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma za wolnego proca do tej GF4Tit 4200. Do niej to by sie przydalo conajmniej Atrhlona XP1,9.

dokładnie i z tąd taka mała rozbieżnośc między z aa i bez aa i "niskie" wyniki :D

No tak ale ideą akceleratorów i wszystkiego co miało wspomaganie hadwarowe 3D było odciążenie proca i nie powinno od niego zależeć. W sumie wychodzi teraz na to. że aby mieć pożądną grafe trzeba mieć pożądnego proca :? 8O troche to się mija z celem :?: :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma za wolnego proca do tej GF4Tit 4200. Do niej to by sie przydalo conajmniej Atrhlona XP1,9.

dokładnie i z tąd taka mała rozbieżnośc między z aa i bez aa i "niskie" wyniki :D

No tak ale ideą akceleratorów i wszystkiego co miało wspomaganie hadwarowe 3D było odciążenie proca i nie powinno od niego zależeć. W sumie wychodzi teraz na to. że aby mieć pożądną grafe trzeba mieć pożądnego proca :? 8O troche to się mija z celem :?: :?: :!:

no niestety jedno ciągnie za sobą drugie. ale zwróć uwagę na fakt że dla takiego procka wynik jest i tak całkiem przyzwoity :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety jedno ciągnie za sobą drugie. ale zwróć uwagę na fakt że dla takiego procka wynik jest i tak całkiem przyzwoity :wink:

Pewnie że przyzwoity napewno owiele lepszy od mojego ; ale zauważ jedną rzecz skoro lepsza grafa oznacza też zmianę proca na lepszy bo inaczej nie będzie efektu to ja się z tego klubu wypisuję :twisted: 8O ; moim zdaniem to powinno być od siebie niezależne grafa oblicza grafe a proc robi reszte przepustowość na poziomie AGP i spoko :D; proc wprowadza obliczenia grafy i koniec zabawy; jeżeli tak dalej pójdzie to np. do GF5 będziemy potrzebować jakiegoś XP5000+ albo PX 8) BEZ SĘSU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że przyzwoity napewno owiele lepszy od mojego ; ale zauważ jedną rzecz skoro lepsza grafa oznacza też zmianę proca na lepszy bo inaczej nie będzie efektu to ja się z tego klubu wypisuję :twisted: 8O ; moim zdaniem to powinno być od siebie niezależne grafa oblicza grafe a proc robi reszte przepustowość na poziomie AGP i spoko :D; proc wprowadza obliczenia grafy i koniec zabawy; jeżeli tak dalej pójdzie to np. do GF5 będziemy potrzebować jakiegoś XP5000+ albo PX 8) BEZ SĘSU

bez przesady nie musisz zaraz zmieniać proca. zmieniasz jeżeli chcesz wyciągnąć max z grafy ale wcale nie musisz. na GF2Ti miałem 4000+ w 3dmark2001 a z GF4Ti mam 7400+ reszta ta sama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez przesady nie musisz zaraz zmieniać proca. zmieniasz jeżeli chcesz wyciągnąć max z grafy ale wcale nie musisz. na GF2Ti miałem 4000+ w 3dmark2001 a z GF4Ti mam 7400+ reszta ta sama

pewnie, że nie mam zamiaru zmieniać mojego XP-ka ale jeżeli kupuje dobrą grafe za prawie 1000 PLN to oczekuje, że będzie śmigać na pełnych obrotach, a nie na pół gwizdka :? ; a spr swoją kartę na mocniejszym kompie jakie wtedy ma wyniki i o ile różnią się od twoich :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie, że nie mam zamiaru zmieniać mojego XP-ka ale jeżeli kupuje dobrą grafe za prawie 1000 PLN to oczekuje, że będzie śmigać na pełnych obrotach, a nie na pół gwizdka :? ; a spr swoją kartę na mocniejszym kompie jakie wtedy ma wyniki i o ile różnią się od twoich :?:

ja swojego durnia miałem wymienić w tym miesiącu ale poczekam z tym jeszcze bo wchodzą nowe xp 0,13 a poza tym do wszystkiego mi wystarcza to co mam i żadna gierka nie przyskacze. a maniakiem 3dmarków też nie jestem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojego durnia miałem wymienić w tym miesiącu ale poczekam z tym jeszcze bo wchodzą nowe xp 0,13 a poza tym do wszystkiego mi wystarcza to co mam i żadna gierka nie przyskacze. a maniakiem 3dmarków też nie jestem :D

aż takim maniakiem marków też nie jestem ale lubię jak grafa dale całą moc jaką dysponuje niezależnie od proca 8O :?: :?: ; a co do nowych xp to gdzieś czytałem. że podobno troche cieńko stoją z wydajnością :cry: 8O 8O :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle pewne rzeczy pojmujesz. Nie da sie tak zrobic. Program to nie tylko grafika. Co z z tego ze masz GF6 Ti9999 skoro proc 100MHz. To nie grafika wyliczy cie fizyke gry, przesuniecia obiektow, SI i takie tam. Proc sie tym meczy. Musi tez zsynchronizowac grafike z reszta polecen wyliczonych na podtstawie silnika gry. I masz skutki. Grafika juz skonczyla i czeka az proc ja dogoni ze swoja dzialka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...