guru Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 sorki ze wbijam sie w temat ale co sadzicie o tym ? Telewizor LG 42SL9500 - Telewizory plazmowe i LCD - NEO24.PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrostBite Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Ja czasem łapie się na tym, że ograniczam swoje myślenie tylko do 5 producentów. Sony, Samsung, LG, Phillips i Panasonic. A prawda jest taka, że pojęcie dobry producent nie istnieje. Są tylko dobre modele. Jeden producent ma ich więcej. Inny mniej. Reszta to marketing. Poza wspomnianymi producentami istnieją również inni, mniejsi, mniej znani, często tańsi, ale bynajmniej nie gorsi. Warto się im przyjrzeć, gdyż można kupić to samo taniej lub za te same pieniądze coś lepszego. No chyba, że najważniejsze jest logo pod ekranem, które podziwiać będą sąsiedzi/znajomi podczas wizyty;) Ostatnio zainteresowałem się dwiema markami - Hannspree i Funai. Będę musiał coś do testów ściągnąć:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Ostatnio zainteresowałem się dwiema markami - Hannspree i Funai. Będę musiał coś do testów ściągnąć:) Pokaż mi choć jeden TV Funai 40" 100Hz ... lub w ogóle jakiś 46" tego producenta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrostBite Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Pokaż mi choć jeden TV Funai 40" 100Hz ... lub w ogóle jakiś 46" tego producenta. Znalazłem 2 40-calówki, ale żadna nie ma 100 hz. Nie oznacza to jednak, że wszyscy ludzie kupują 100 hz lub 120 hz:) Większość ludzi nawet nie wie co te herce oznaczają i zadowolona jest z każdej 60-tki:) Ty najwyraźniej masz większe i konkretne wymagania, dlatego wiesz czego szukać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Znalazłem 2 40-calówki, ale żadna nie ma 100 hz. Nie oznacza to jednak, że wszyscy ludzie kupują 100 hz lub 120 hz:) Większość ludzi nawet nie wie co te herce oznaczają i zadowolona jest z każdej 60-tki:) Ty najwyraźniej masz większe i konkretne wymagania, dlatego wiesz czego szukać:) Dokładnie. Jeszcze nawet wtrącę, że testować jest sens szczególnie urządzenia o lepszej jakości (np. obrazu jeśli mowa o TV). Bo jak kogoś jakość nie interesuje, to i tak nie będzie się interesował testami , tylko pójdzie do sklepu, popatrzy na cenę i kupi ;) A jak ktoś szuka czegoś lepszego, to będzie się interesował testami ale na test low-endu nie będzie zaglądał. Edytowane 27 Marca 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrostBite Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Dokładnie. Jeszcze nawet wtrącę, że testować jest sens szczególnie urządzenia o lepszej jakości (np. obrazu jeśli mowa o TV). Bo jak kogoś jakość nie interesuje, to i tak nie będzie się interesował testami , tylko pójdzie do sklepu, popatrzy na cenę i kupi ;) A jak ktoś szuka czegoś lepszego, to będzie się interesował testami ale na test low-endu nie będzie zaglądał. Z tym low-endem to trochę niebezpieczna historia. Wiesz, to że jakiś producent zaczyna od low-endu to nie znaczy, że zawsze będzie go produkował. Niektórzy starają się podnosić jakość swoich produktów z generacji na generacje. Warto więc obserwować sytuację. Oczywiście, przeciętny konsument interesuje się sytuacją na rynku tylko do momentu zakupu telewizora, a potem dopiero gdy trzeba kupić nowy lub kolejny:) Stąd też, ciężko przebić się producentowi, który kiedyś produkował low-end, a teraz ma w ofercie mid-end:) Dlaczego? Bo wszyscy pamiętają tylko okres low-endu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Pokaż mi choć jeden TV Funai 40" 100Hz ... lub w ogóle jakiś 46" tego producenta. Są dwa! Wreszcie Funai ma coś z 1080p. Nie widziałem na żywo, ale ciekawym bardzo, jak się prezentują. Jedynie opis jest zabawny Funai Funkcje pomocnicze Niedosłyszący, Niedowidzący Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Są dwa! Wreszcie Funai ma coś z 1080p. Nie widziałem na żywo, ale ciekawym bardzo, jak się prezentują. Jedynie opis jest zabawny Funai Nie wiem ... może jestem niespostrzegawczy ... ale nie widzę by miał on procesor 100 Hz (z pomijalnymi błędami, regulowany, po prostu dobry) ;) Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dobrze widzisz, nie ma 100Hz. Chodziło mi o przekątną, nie zrozumieliśmy się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 ktory z nich wybrac ? Telewizory LCD LG, Panasonic, Philips, Samsung, Toshiba, 40 cali, 42 cale, 1920x1080 (Full HD), 100 Hz, 200 odległość 2.5-3m do oglądania na cyfrze + i kompa przez hdmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrostBite Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 @wampir Link nie działa, przynajmniej u mnie. Co do wyboru, to też jest kwestia subiektywna. Powinieneś pójść do sklepu i zobaczyć, który ekran bardziej przypada Twoim oczom do gustu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 A co polecicie do 2000-2300zl z 40/42" z full hd ? Obraz nie musi byc zyleta w kablowce bo bedzie sluzyl do podlaczenia pod lapka i konsole xbox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Funai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrostBite Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Funai Warto się mu przyjrzeć, bo to przyzwoity telewizor (testowałem go), w dobrej cenie. Jak się rozejrzysz to znajdziesz za około 2 tyś zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Juz zamowilem SAMSUNG 40" 40B551 takze :) Napisze jak sie sprawuje. W srode go powinienem miec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...