Helio Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) Witam! Wymieniałem niedawno dysk w kompie i zmusiło to mnie do otwarcia obudowy. Ogólnie było sporo kurzu i wogóle. Dawno nie bawiłem się w skręcanie i rozkręcanie sprzętu to postanowiłem, że wszystko rozłożę, odkurzę i złożę. Przy okazji w końcu poukładałem kable. Ogólnie zależało mi na ciszy i porządku. Wszystkie zbędne i kilka takich, które się dało zostały wrzucone za tackę od płyty głównej. Dodatkowo nawierciłem otwór pod płytą główną, przez który przeprowadziłem kable od front panelu oraz usunąłem jeden z koszyków na dyski (sam koszyk jest na klips, chodzi o jego podpórkę). Sam dysk jest umieszczony na gumkach pod napędem DVD. Próbuję wymyślić coś żeby wyciszyć go jeszcze bardziej. Efekt jest następujący: Jeśli ktoś jest urażony zamieszczeniem tego w dziale modyfikacje to z góry przepraszam :wink: Nie uważam tego za żadnego moda, po prostu chciałbym usłyszeć Wasze sugestie, a jeśli komuś się to podoba udzielić rad. W niedalekiej przyszłości planuję dodać fandera z przodu (92mm), także z ukrytym kablem ;p I wymienić czarny wentylator z tyłu obudowy także na fandera albo pomalować go na biało. Dodatkowo planuję zrobić 'zaślepkę' z blachy która zakrywałaby zasilacz i resztę kabli, a w momencie kiedy skończy się gwarancja na huntkey'a to wcisnąć do niego coś cichszego. W dalszej przyszłości chcę pomalować część elementów z wnętrza na białą perłę lub coś w tym stylu (prawdopodobnie tackę pod płytę bo raczej nie całość) i to by mi wystarczyło w kwestii wyglądu, a później trzeba zająć się wymianą e2160 i 7300 GT :wink: Edytowane 16 Lutego 2010 przez Helio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) Do Huntkeya polecam Zephyra 140mm :) Sam miałem do niedawna HK350AP z takim śmigiełkiem i było zupełnie wystarczająco (przy moim konfigu powietrze z zasiłki było ledwo ciepłe). Edytowane 16 Lutego 2010 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helio Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Dzięki za radę :) Właśnie doznałem szoku... okazało się, że mój huntkey jest z 2006 roku czyli już dawno po gwarancji, nie wiem kiedy ten czas minął. Co do wygląu jeszcze tak patrzę na ten wentylatory i tu nie ma innej opcji niż pomalować je na czarno pomarańczowo tak jak DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Ładnie- "sterylnie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 jest ok a poza tym jeszcze nie ma wiosny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) Jeśli ktoś jest urażony zamieszczeniem tego w dziale modyfikacje to z góry przepraszam Nie uważam tego za żadnego moda, po prostu chciałbym usłyszeć Wasze sugestie, a jeśli komuś się to podoba udzielić rad.No i sie przyznales przynajmniej ze to nie mod ;P Niektórzy uważają, ze zmiana wentylatora to juz mod:P Generalnie "pusto" sie zrobilo w Twojej budzie i o to chodzi, co by burdelu nie bylo z kablami :) jest ok a poza tym jeszcze nie ma wiosnyeee tam! Ale małe roztopy są. Przynajmniej u mnie w krk. Dla niektorych to juz poczatek wiosny;;P Edytowane 16 Lutego 2010 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...