Misza Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Mam budę Enlight 7247, w środku to co w stopce. Zrobiłem w zasiłce fan-swap na Revolteca Air Guard (chyba do wymiany). Wiatrak w zasiłce po skręceniu jest do zniesienia (na pewno niebo lepszy niż firmowy) ale... Póki zimno to ok, boję się, że w lato się to wszystko zagotuje. Zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami: 1. 2x80mm, jakieś ciche. Wiem, że będzie to mało wydajne - skręcone 80mm nie może być wydajne. 2. Kupić Fandera do zasiłki, kupić adapter na wentyl 80/120mm i na wydmuch wrzucić Revolteca skręconego do jakiegoś rozsądnego poziomu. Muszę cos szybko z tym zrobić bo w środku też zrobiło się niepokojąco ciepło - odczyt z płyty - proc ok.45 st, MB - 39 ( :blink: )! Firmowy wiatrak z zasiłki wył ale i robił przewiew ;-) Co szanowni Panowie polecą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 niema się co zastanawiać tylko adapter 80/120 bo jednak 120mm to i ciszej i wydajniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...