Skocz do zawartości
Snek2313

Jak Mogę Zmodernizować Mojego Kaszlaczka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam kompa :

AMD Athlon 64 X2 4050e , Socket AM2 (940)

Płyta MSI - MSI K9NGM

1Gb Ram ( 2 x 512)

Grafika na płycie GF 6100

Zasilacz 300W

Drodzy użytkownicy proszę o pomoc ! chciał bym pograć w NFS Carbon i Residenta 5

Co muszę wymienić i jaką grafikę kupić ...

Z góry bardzo dziękuje

pozdrawiam Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

około 500 zł ale proszę o podpowiedzi ile powinienem mieć , może dogadam się z zoną :(:)

około 500 zł ale proszę o podpowiedzi ile powinienem mieć , może dogadam się z zoną :(:)

Albo proszę napisać co mam w pierwszej kolejności dokupić lub wymienić . Z góry bardzo dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

będziesz musiał wymienić wszystko oprócz obudowy,dysku,nagrywarki,monitora,klawiatury i myszki:)

Myślę za za 800zł ktoś ci tu coś znajdzie sensownego na amd. Sprzedasz stare podzespoły to będziesz miał na dołożenie.

Albo proszę napisać co mam w pierwszej kolejności dokupić lub wymienić . Z góry bardzo dziękuje

jak pograć to w pierwszej kolejności kupić kartę graficzną i wymienić zasilacz na firmowy. Zerknij na swój zasilacz i napisz jaka firma i seria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to chyba :

ABC DATA 300W model: 300X

ATX 2.03 (P4)

Powiem szczerze , potrzebowałem pieniążków na opłaty i sprzedałem laptopa bardzo dobrego ale nie zostało mi za wiele.

Wiem , że nie zrobię za 500 super sprzętu, ale może za nie duże pieniążki da się coś zrobić ????

Podaje GG - 18904327

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że dysk, obudowę, napęd od starego kompa masz? Jeśli tak to proponuje sprzedać mobo, ram, proca(ew. dogadać się z żoną) i kupić coś takiego:

AMD Athlon II X2 240 - 210 zł

ASRock M3A770DE - 230 zł

GoodRam 2GB 1333MHZ - 175 zł

Fortron FSP400-60GHN - 159 zł

774zł z esc.pl

do tego mógłbyś wziąć X1950(~150zł) z allego lub GF8600GT(~120zł) albo GF7900(~100zł). Możesz też przełożyć grafikę ze starego kompa i czekać aż kasa będzie.

Edytowane przez InvisibleMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki dzięki

Ale nie mam grafiki mam na płycie, ten komputer był moich rodziców.

Dzwonił do mnie kumpel i powiedział ze może mi dać GF 9600 GT

takiego za 180 zł

http://www.allegro.pl/item921411514_zotac_...it_60gw_em.html

Moze dokupić tylko jeszcze ramu z 2 Gb i na razie dać sobie spokój ??? czy sprzedać to ??? choć dużo nie dostane...

Jak myślicie ???

Czy ten Procek to taka padaka ????

Ta płytka fajna jest M3A770DE

Za to bardzo dziękuje chyba ją kupie .

Patrzyłem jeszcze na ten zestawik .. Ale nba płycie jest tylko 1x na karte graficzną ..... A wiem że przydało by sie kupić co na Sli na przyszłość

http://www.allegro.pl/item915863134_asrock...rafika_box.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej zrobisz jak weźmiesz ten zaproponowany przeze mnie zestaw(jest przyszłościowy) i sprzedasz stary. Co do grafiki śmiało możesz brać(do nowego jak i do starego).

@up - Ten zestaw z allego sobie daruj. Już nie warto się pchać w DDR2.

Edytowane przez InvisibleMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi