DanioS Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 (edytowane) Witam, mam problem po przelozeniu plyty glownej do nowej obudowy, wymiane dysku i karty graf. moj procesor nie jest juz podkrecony, w chwili obecnej mam 2,6GHz zaś wczesniej mialem 3,6 GHz, moj problem polega na tym iż nie pamietam jak go ponownie podkręcic i ewentualnie odblokowac 4rdzen do karty graficznej Radeon 5870, bardzo bym prosil jakas osobe majaca 20min-40min aby napisała do mnie na gadu-gadu 4094461. Procek: Amd Phenom x3 71 (stabilne 3,6ghz przy 1,55V jak pamietam) Mobo: AsRock a780gxh zasilka: antec earthwatts 650W pytanie, Czy odblokowanie 4 rdzenia to dobry pomysl? bo slyszalem ze te karty potrzebuja 4 rdzeni i conajmniej 3,5Ghz na kazdym z nich. zapraszam na GG AKTUALIZACJA: udalo mi sie załadowac stare ustawienia ale teraz jest dziwny problem mianowicie OC nie dziala a przy kazdym wlaczeniu komputera mam napis The Sytem Failed boot Several Times Before, odliczanie i sie komputer wlacza lecz nie podkręcony procek. Proszę o pomoc, forum lub gg 4094461 Edytowane 17 Lutego 2010 przez DanioS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Karta jako taka nie ma wymagań na rdzenie. Po prostu będzie szybciej działo jak będzie więcej procesorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanioS Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Panowie chyba poznalem swoj problem. Odlaczylem karte(radeon 5870) i podlaczylem monitor do zintegrowanej, podkrecilem i bylo ladnie, znow wlozylem swoja karte i znow zle, Czyzby zasilacz nie dawal rady? jest to strasznie dziwne poniewaz na karcie radeon 4870x2 mialem stabilem 3650Ghz a ten radeon PODOBNO wymaga mniej pradu, Antec EarthWatts 650 jakby nie patrzec nie jest slaby, a nie moge podkrecic nic o nawet 1hz, prosze was o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Z rozmowy na gg wynikło, że po przełożeniu karty do innego slotu PCI-E wszystko działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...