zioomalster Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam. Mam problem z moim komputerem. Sprawa wygłada nastepująco: dwa dni temu podczas ładowania windowsa zaczeły sie pokazywać dziwne paski na ekranie, po czym sie wyłączył. Grafika się spaliła bo zaczeło śmierdzieć i widać na karcie zwęglone punkty.... Włożyłem inna karte i nie wstaje... wiatraczek na procesorze się kręci, na grafice również, dysk chodzi ale na ekranie czasny ekran.... nic nie pika... wyłaczyć ani zresetować nie moge... Dodam tylko ze zauważyłem na płycie jeden kondensator wybrzuszony. Dodaje zdjęcie http://img98.imageshack.us/i/kondensatorki.jpg/. Czy ktoś wie co jest przyczyna i co moge zrobić? czy problemem może być ów kondensator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Kondensator może być przyczyną ale nie powiedziane że jego wymiana załatwi sprawę. No i przydało by się podać konfig bo ciężko zgadywac co to za mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zioomalster Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 a to mój sprzęt: Płyta główna: MSI k9n neo-f Procek: AMD Sempron 2400+ Grafika: GeForce 6610XL 128mb PCI-E 402 MHZ ram: 2x512mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 1. Zapoznaj się z przyklejonymi tematami! 2. Podaj markę i model zasilacza. 3. Podłącz inny zasilacz. 4. Jak zmiana zasilacza nie pomoże, to jest duża szansa, że płyta także padła - zwłaszcza że to MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zioomalster Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zasilacz to Tracer 4life 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 sprawdz na innym PSU. Ten sie nadaje do zasilania kalkulatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...