dr_Misiek Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) Witam! Mam bardzo dziwny problem z kartą graficzną GIGABYTE 9600GT (GV-NX96T512H rev:3.0). Karta działa poprawnie do momentu zainstalowania sterowników. Wtedy następuje ponowne uruchomienie komputera, wszystko idzie OK jednak podczas wczytywania Windowsa ekran robi się czarny i pisze na monitorze że brak sygnału. Windows się normalnie wczytuje , z pamięci można go np: zamknąć albo zrestartować (albo więcej jeśli ktoś potrafi). Początkowe okienka po włączeniu kompa pokazuje OK, bios też. Sprawdzałem kilka różnych sterowników nie mam pojęcia co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Oba wyjścia DVI na karcie zdają się być OK, zachowują się dokładnie tak samo przed jak i po zainstalowaniu sterów. Edytowane 19 Lutego 2010 przez dr_Misiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 http://forum.purepc.pl/Nvidia-f53/Geforce-...so-t254128.html Poza tym problem był tysiąc razy opisywany w różnych tematach. Skoro możesz "na pamięć" zamknąć lub zrestartować system, to winne są ustawienia odświeżania, które domyślnie ustawia karta, a których nie obsługuje monitor. O ile pamiętam, trzeba z trybu awaryjnego ustawić rozdzielczość i odświeżanie. Więcej info w Google lub na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...