qwerty_99 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) Mam w domu sieć bezprzewodową, neostrada podłączona do D-Link G624T. Chciałbym podłączyć przez wifi do mojej sieci tv lcd. Jako że adapter wifi samsunga kosztuje sporo, a posiadam jeszcze router Netgear WGR614-6VGUKS to chciałbym aby on posłużył jako access point do którego podłączyłbym kablem tv. Wydaje mi się że ten router może pracować jako AP client, jeśli się mylę to mnie poprawcie. Mam problem z konfiguracja tego wszystkiego. EDIT: Nie sprecyzowałem. Router Netgear miałby być podłączony bezprzewodowo do sieci i udostępniać net kablem to tv. Edytowane 19 Lutego 2010 przez eciver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Po pobieżnym przejrzeniu instrukcji tego Netgeara nie widzę w nim opcji WDS (Wireless Distribution System), która w modelu dg834 kryje się w zakładce "Advanced Wireless Settings". Ten topic, który Wujek Google znalazł to potwierdza: http://www.dslreports.com/forum/r20927197-...v9-Supports-WDS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty_99 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Kurczę, czyli przy użyciu tego sprzętu nie uda mi się podłączyć bezprzewodowo tv do sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Według mnie niestety nie, chyba że źle rozczytuję drugą partię znaków (6VGUKS), ale według mnie masz 6 rewizję tego routerka, która nie obsługuje takich funkcji, podobnie jak alternatywnego firmware`u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty_99 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 (edytowane) No cóż, myślałem że uda się coś z tego zrobić. Dzięki za odpowiedź. Edytowane 19 Lutego 2010 przez eciver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...