Cytryna Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Mam nastepujacy problem. Mam Asus'a P5KPL z zintegrowanym X3100 od intela .. Zakupilem ostatnio od jednego z forumowiczow X1800GTO wiec zakladam z gory ze grafa jest sprawna ... Uruchomilem komputer, wlaczylem bios, sprawdzilem zeby sprawdzal najpierw PCI-e a dopiero pozniej przechodzil na integre ... Wylaczylem komputer, rozkrecilem bude, wkrecilem Radka, podpialem zasilanko, przycisk On komputera ... i zonk ... 4 piski oznaczajace brak karty graficznej ... Mozna prosic o pomoc co trzeba wykonac aby moc korzystac z normalnej karty graficznej na tej zajsranej plcie glownej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Niech zgadnę... Zasilić kartę? Jaki masz zasilacz? Ta karta może nie potrzebuje dużo energii ale na mustanga/tracera/ codegena i to może być za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Klaus, bez przeginki, nie mam zadnego Chiefteca owszem ale zasilacz o oznaczeniu 500W powinien sobie dac rade z ta grafa ... kumpel na Codegenie 350W ma X1650 Pro czy XT i hula bez problemu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Ogłoszenie: Zanim cokolwiek napiszesz.. 5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając: - pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!) - zainstalowany system operacyjny - treści błędów i komunikatów (!!) Jak tam chcesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 E6300, Asus P5KPL-AM, 2x1 Gb DDR2 GoodRam, 320Gb SATAII, Logic 500W cosik gdzies zauwazylem na jakiejs stronce o przycisku do wlaczania PCI-e .. moze cos takiego wystepowac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zasilacz NC Spróbuj zresetować bios zworką, możesz zmienić taktowanie pci-e na w przedziale 95-105MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 i dac jakie taktowanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zasilacz NC Spróbuj zresetować bios zworką, możesz zmienić taktowanie pci-e na w przedziale 95-105MHz. i dac jakie taktowanie ?Kufa... W przedziale 95-105MHz to 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105MHz Nie wymieniłem 100MHz bo to jest domyśle taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 nie mam mozliwosci zmiany taktowania szyny PCI-e ..... rece mi opadaja ... w tej chwili juz nie jestem pewien, jutro bede musial isc do ktoregos ze znajomych i u jednego z nich wlozyc radzia i go sprawdzic ... no ale niby startuje elegancko, najpierw suszarka a po chwili wentyl zwalnia, nie piszczy tylko kutwa obrazu nie ma wogole ... nie mam mozliwosci zmiany taktowania szyny PCI-e ..... rece mi opadaja ... w tej chwili juz nie jestem pewien, jutro bede musial isc do ktoregos ze znajomych i u jednego z nich wlozyc radzia i go sprawdzic ... no ale niby startuje elegancko, najpierw suszarka a po chwili wentyl zwalnia, nie piszczy tylko kutwa obrazu nie ma wogole ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...